Stelian Dolha şi ministrul Agriculturii, la întâlniri cu fermierii din comunele Nimigea, Budești și Sânmihaiu de Câmpie!

Alături de ministrul agriculturii, Adrian Oros, am participat la sfârșitul săptămânii la întâlniri cu fermierii din comunele Nimigea, Budești și Sânmihaiu de Câmpie.
La întâlnirea de la Nimigea, unde au venit inclusiv legumicultori din Salva, Șintereag și Dumitra, alături de Gabi Mureșian, propunerea PNL la funcția de primar în Nimigea, am discutat despre necesitatea ca instituțiile statului să fie mai aproape de fermieri dar și despre nevoia ca administrațiile locale și județene să vină în întâmpinarea nevoilor acestora cu consultanță în finanțare, promovare și sprijin concret pentru desfacerea produselor.
În Budești întâlnirea cu ministrul Oros a fost pregatită minuțios de organizația PNL Budești și candidatul liberal la Primăria comunei, Sebastian Dumitru Moldovan, alături de numerosi simpatizanți. Discuțiile cu fermierii de aici au ridicat aceeași spinoasă problemă a desfacerii produselor pe care le obțin si pentru care administrațiile locale, care pot sa aibă altă implicare, mai ales dacă ne uităm la finanțările europene din 2021-2027, dar fac încă mult prea puțin.
Și în Sânmihaiu de Câmpie, acolo unde alături de candidatul PNL Ioan Verjel au fost prezenți numeroși fermieri din Silivașul de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Lechința și Matei, s-a discutat despre finanțarea agriculturii în perioada 2021 - 2027 și de oportunitățile mari care deschid pentru fermieri si fermele de familie, dar si pentru cei care se asociază.
Ministrul Oros ne-a promis sprijin în numele Guvernului Ludovic Orban pentru toate aceste comunități harnice, care după 27 septembrie vor avea administrații conduse de primari cu inițiativă și dorință de a dezvolta în alt ritm localitățile.

Articol electoral comandat de Partidul Naţional Liberal – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de SC RĂSUNETUL MEDIA SRL – WWW.RASUNETUL.RO, CUI mandatar financiar 21200012

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5