Ştiri, evenimente creştine ( 15-21 iulie 2013)

Selecţie şi adaptare, prof. Vasile Găurean

* Poziţia exprimată de Înalt Preasfinţitul Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, după care „Era rău în comunism, dar şi mai rău în regimul pe care-l impune Uniunea Europeană” s-a alăturat unor poziţii similare exprimate de Patriarhul Kiril al întregii Rusii, de Patriarhul Ciprului şi voci din Croaţia, Muntenegru, Polonia, Lituania (Estul Europei). Patriarhia Română nu a condamnat poziţia ierarhului, aprobând tacit că este împotriva scăderii standardelor morale (deşi nu putem vorbi încă de un „regim european” –n.n.).
* Părintele Francisc al Bisericii Romano-Catolice a înăsprit prin decret sancţiunile împotriva pedofiliei. A mai cerut telefonic către ierarhii Catedralei din Buneos-Aires „să demoleze de îndată” statuia ridicată în urmă cu zece zile în grădina Catedralei, care-l prezenta ca Papă. Aici se fotografiau de zor curioşii.
* Prin vocea „Agenţiei Basilica” a Patriarhiei Române, se constată în societate o „ură manifestată ritmic la adresa Bisericii”, prezentă mai ales în mass-media.
* Conferinţa liderilor religioşi europeni a cerut eliberarea Episcopului Iovan al Ohridei şi organizarea unui proces echitabil. Acesta este suţinut de Biserica Ortodoxă Sârbă ce l-a numit exarh, în timp ce Biserica Ortodoxă a Macedoniei s-a declarat Autocefală încă din 1967.
* Arhiepiscopul de Canterbury al Bisericii Anglicane a condamnat energic prigoanele islamiştilor rebeli din Siria împotriva creştinilor din această ţară.
* Islamiştii din India sunt bănuiţi a se afla la originea unor explozii detonate în complexul budist Bodh-Gaya. (Ciudate mijloace de „a promova credinţa”, nu prin convertire, ci prin înlăturarea celor de altă credinţă.)
* Clericul extremist musulman Abu Qatada a fost expulzat din Marea Britanie prin hotărâre jufecătorească în ţara sa de origine –Iordania.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5