Struguri, must şi vin în ferma Vie Vin Lechinţa

          Prin plantaţiile de pomi şi viţă-de-vie, adevărate spaţii paradisiace, musteşte a rod bogat, sudoarea şi hărnicia anului răsplătesc eforturile depuse. Oameni cu găleţi pline cu struguri ori mere, remorci încărcate cu containere îşi dau măsura bucuriei instalate odată cu noua recoltă. Chiar dacă toamna aceasta este altfel ca urmare a pandemiei, fermierii şi culegătorii deopotrivă se străduiesc să ofere produse proaspete, de calitate, ecologice, remedii sigure în lupta cu temutul virus. Ce se întâmplă în fermele din Bistriţa-Năsăud în însemnările ce urmează.

 

Struguri, must şi vin în ferma Vie Vin Lechinţa

          Povestea familiei Botiş din Lechinţa îşi are frumuseţea ei, o familie logodită cu via şi vinul de viaţă lungă. Acum, în această toamnă caniculară, în podgoria fermei – în jur de 50 ha – este animaţia specifică culesului. Se recoltează struguri Nuremberg şi Fetească. O producţie bună şi în acest an, peste 8 tone /hectar, poate chiar mai mult vom obţine, ne spune managerul exploataţiei. Căldura excesivă a favorizat acumularea de zahăr, astfel că strugurii sunt de cea mai bună calitate, ne spune cu satisfacţie Adrian Botiş – Bănică, cum este cunoscut cel care a învăţat tehnologia viei şi a vinului încă din copilărie, atunci când, împreună cu bunicul său lucra la Sâniacob sub îndrumarea unui mare specialist în ale viticulturii, regretatul Stan Coman. Aici, printre culegători, circulă o vorbă ce poate fi verificată, şi anume că, cine bea vinul sau mănâncă struguri de la Bănică este ferit de pandemia ce a cuprins lumea. De fapt, vinul din crama Vie Vin Lechinţa, din soiuri albe şi roze, certificate D.O.C., este la mare căutare. Doritorii îşi pot procura struguri, must ori vin direct de la cramă sau prin magazinele proprii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5