Substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, confiscate de la un tânăr din Chiochiș, într-un local din Chiuza

Comunicat de presă IPJ BN

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud acţionează permanent pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice.

Scopul principal, urmărit de polițiști prin aceste acțiuni, este acela de a-i determina pe participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere, pentru siguranța lor și a celorlalți și să conștientizeze pericolul la care se expun prin încălcarea normele de circulație pe drumurile publice. O atenție deosebită este acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control 140 de autovehicule și legitimate 250 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 17.400 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a 7 permise de conducere.

Totodată, pentru prevenirea și combaterea consumului de stupefiante, în trafic au fost efectuate zeci testări cu aparatele etilotest și drugtest și au fost efectuate verificări în incinta unor localuri publice.

Astfel, la data de 24 iulie a.c., în jurul orelor 02.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat, la intrarea într-un local public din comuna Chiuza, un bărbat de 32 de ani, din Chiochiș.

În urma controlului efectuat, asupra acestuia au descoperit un plic care conținea o substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv. Totodată, în urma controlului autoturismului pe care-l deținea, au mai fost descoperite alte 2 plicuri care conțineau reziduri vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop.

Substanțele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, dosarul fiind înaintat structurii competente.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5