Super repere

Ne orientăm în viaţă după anumite repere. La bine sau la rău ne ghidăm după anumite lucruri. De fapt, de unde ştim că un lucru este bun şi altul rău? Dacă uneori răul este bine şi invers? Cine limitează graniţa dintre bine şi rău? Nu ştim, însă cert este că graniţa poate fi uneori călcată. Suntem oameni, aşa că nu putem sta o viaţă în vamă, dar nici în Ţara Binelui sau în Ţara Răului.

Ştim cu toţii povestea cu Adam şi Eva. Cu atât mai mult nu am fi mai breji noi cei de acum, din era superdigitală. Curiozitatea este la orice pas, încolţită în sufletul fiecăruia dintre noi.

Cine nu este curios ce se întâmplă în jurul lui, nu este cu adevărat om. Prin natura noastră avem înclinaţia de a dori să ştim totul. Bineînţeles, că nu se va întâmpla asta niciodată cu adevărat.

Comentarii

20/03/09 15:06
Vizitator

interesant titlul.. avand in vedere ca in text scrie:"nu stim cine limiteaza graniutza intre bine si rau".

Dumnezeu, in Cuvantul Lui, ne da o granitza foarte clara in ce priveste binele si raul. Suntem oameni, o sun ca pe o scuza, si e normal sa gresim.. dar foarte putini sunt cei cew vor sa faca binele si nu raul; sa-l urmeze pe Dumnezeu si nu pe Satana.

Imi place mult afirmatia pe care ai facut-o comparandu-ne pe noi cu primii oameni creati de Dumnezeu.
:)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5