Tabăra Copilăriei de la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare

În perioada 02 - 07 septembrie 2019, Asociaţia de părinţi „Sfântul Stelian” derulează  proiectul Tabăra Copilăriei. Acest proiect are ca scop creşterea implicării elevilor în viaţa socială, a stimularii ideii de voluntariat  prin utilizarea mijloacelor nonformale de motivare a acestora, ca alternativă de petrecere a timpului liber.

Astfel se organizează o săptămână activă,- practic este o tabara acasă, în municipiul Bistrița - în cadrul căreia participanţii, în număr de 50  de elevi şi tineri, participă la activităţi  de recreere, ecologizare, socializare şi instruire. Activităţile îşi propun să ii scoată pe copiii şi tinerii participanţi din mediul în care sunt familiarizati şi să îi ajute să constientizeze că au capacitatea de a se plia unui mediu nou cu care se pot familiariza prin interacţiune şi comunicare „face to face”.

În cadrul celor 5 zile de desfăşurare a taberei, cei 50 de participanţi, vor participa la activităţi sportive, de ecologizare, vor fi informaţi cu privire la ceea ce este voluntariatul şi care este scopul acestuia,  vor lucra în echipă la ateliere hand-made de brăţări, cruciuliţe, pictură, quilling, cusături tradiționale.  Activităţile se vor derula în două locaţii din Bistriţa, respectiv la Şcoala Gimnazială Stefan cel Mare şi Biserica Ortodoxa Sfânta Treime Bistriţa.

Activitătile sportive, atelierele de lucru, work-shop-urile  se vor face la Şcoala Gimnazială Stefan cel Mare Bistrița. Ecologizarea se va face zilnic pe traseul de la Biserica Sfânta Treime până la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare. La Biserică se va proiecta un film educativ, vor avea loc şi sesiunile de informare privind importanţa voluntariatului în viaţa fiecărei persoane.

La finalul activităţilor participanţii vor avea mai multă încredere în ei şi capacităţile lor sociale ceea ce va crea  un efect de feedback  pozitiv pentru  societate.

Copiii şi tinerii participanţi vor fi îndrumaţi în cadrul activităţilor de profesori şi voluntari de la Colegiul Tehnic INFOEL şi Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistrita. De asemenea, în cadrul activităţilor de formare vor avea traineri acreditaţi CNFPA. Proiectul este cofinanţat din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud pe anul 2019.

Iuliana Matean,
manager de proiect şi vicepreşedinte al Asociaţiei de părinţi „Sfântul Stelian”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5