Târlişua, Zagra şi Josenii Bârgăului, comunele cu cele mai multe persoane vârstnice cu venituri foarte mici

Cazul bunicii din Maramureş cu o pensie de 3 lei a pus pe jar autorităţile, şi astfel s-a trecut la o inventariere la nivel naţional a persoanelor vârstnice cu venituri foarte mici. În acest scop, ieri dimineaţă, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, primarii, asistenţii sociali din judeţ s-au întâlnit cu reprezentanţii Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Bistriţa-Năsăud, tocmai pentru a încerca o evidenţiere a persoanelor vârstnice cu venituri până în 50 de lei, sau fără nici un sprijin financiar.

„Acţiunea de inventariere se va face împreună cu Casa Judeţeană de Pensii. În urma anchetelor sociale, vom propune ajutoare de urgenţă. Vă rog să ne trimiteţi listele cu persoanele vârstnice cu venituri foarte mici, cât mai repede cu putinţă, deoarece joi, 23 octombrie, trebuie să trimitem baza de date la Bucureşti.

Ne-am propus să realizăm peste 50 de anchete pe zi pentru a face tot posibilul să-i ajutăm pe cei fără venituri”, a declarat Valeria Moisil-Tămăşoi, directorul executiv al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Bistriţa-Năsăud. Potrivit unor date statistice, Târlişua, Zagra şi Josenii Bârgăului sunt comunele cu cele mai multe persoane vârstnice cu venituri foarte mici. „Rugămintea mea este ca până miercuri, la ora 10.00, să avem tabelele cu aceste persoane. Ştiu că este o perioadă aglomerată şi pentru dumneavoastră. Dar trebuie să ne mişcăm repede, deoarece hotărârea de Guvern va fi emisă luna viitoare”, a adăugat Maria Olteanu, director executiv adjunct D.M.P.S B-N

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5