În judeţul nostru sunt acreditaţi doar doi furnizori de servicii sociale

Începând cu luna ianuarie, doi furnizori de servicii sociale de pe raza judeţului nostru beneficiază de subvenţie de la bugetul de stat. Este vorba de Asociaţia „ Caritas Eparhial Greco-Catolic” Cluj-Napoca, filiala Bistriţa si Centrul Creştin de Reintegrare Socială „Onisim”.

În conformitate cu prevederile Legii nr.34/1998, reprezentanţi ai Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Bistriţa-Năsăud verifică lunar acordarea serviciilor şi utilizarea subvenţiei acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii.

„În fiecare lună se întocmeşte câte un raport referitor la cele constatate cu ocazia efectuării evaluărilor şi verificărilor în teren. Acest raport are în vedere atât aspecte legate de modul de utilizare a subvenţiei primite şi de acoperire a cheltuielilor organizaţiei din fonduri proprii cât şi aspecte legate de activitatea efectivă pe care o desfăşoară în plan social şi serviciile pe care le acordă. Există un model de raport transmis de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, care este utilizat şi respectat la fiecare evaluare în teren”, ne-a comunicat Valeria Moisil-Tămăşoi, director executiv D.M.P.S B-N.

În primul trimestru al anului, Centrul Creştin de Reintegrare Socială „Onisim” a beneficiat de suma de 7.950 lei cu titlu de subvenţie, pentru un număr mediu lunar de 10 beneficiari de servicii sociale.

În ceea ce priveşte, Asociaţia „Caritas Eparhial Greco-Catolic” din Cluj-Napoca, filiala Bistriţa, numărul de beneficiari este de 75. Potrivit directorului executiv DMPS, verificarea contabilă a modului de utilizare a sumelor şi achitarea lunară a subvenţiei (suma de 3.000 lei) este realizată de către Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Cluj, deoarece sediul fundaţiei se află în municipiul Cluj-Napoca.

„Reprezentanţii instituţiei noastre transmit lunar către D.M.P.S. Cluj raportul privind evaluarea serviciilor acordate şi activităţilor desfăşurate cu beneficiarii de servicii sociale”, ne-a precizat Valeria Moisil-Tămăşoi.

Există două categorii de furnizori de servicii. Majoritatea sunt prestatori de servicii sociale publice, în care se încadrează serviciile de asistenţă socială, direcţiile de asistenţă socială şi de protecţia copilului şi compartimentele de asistenţă socială ale instituţiilor publice. A doua categorie este reprezentată de furnizorii privaţi, care pot fi asociaţii, fundaţii, persoane fizice acreditate sau culte religioase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5