Tăşuleasa Social prezintă "Un film fain"

Asociaţia Tăşuleasa Social a avut încă un an plin, al 11-lea de când a fost înfiinţată de către Alin Uhlmann Uşeriu la Piatra Fântânele.
Ajutorarea locuitorilor din localităţile afectate de viscol, iarna trecută, în judeţul Vrancea, două acţiuni de împădurire cu 450 de voluntari şi 10.000 de puieţi plantaţi, ecologizarea peşterii Izvorul Tăuşoarelor, participarea la Swimathon 2012 Cluj-Napoca, cursuri de prim ajutor, implicarea localnicilor în colectarea deşeurilor din Piatra Fântânele sunt câteva dintre acţiunile organizate de Tăşuleasa anul acesta.
În acelaşi timp, de programul educaţional "Pădurea Pedagogică" au beneficiat, în 2012, nu mai puţin de 900 de tineri, iar anul a fost marcat şi de câteva evenimente culturale inedite: Marcel Iureş a jucat piesa "Absolut" regizată de Alexandru Dabija, Ada Milea şi Bobo Burlacianu au concertat la sediul asociaţiei, Maria Răducanu, Robin and the Backstabbers şi Zoltan Butuc au cântat la împăduriri, iar o animaţie despre istoricul Tăşulesei a fost proiectată la Bucureşti în cadrul festivalului Animest.
Un an plin, ca mai toţi anii de până acum, dar unul special şi datorită faptului că printre noii voluntari ai Asociaţiei se numără regizorul de film documentar Andrei Dăscălescu. Regizorul e cunoscut în lumea filmului pentru "Constantin şi Elena", unul dintre cele mai de succes filme documentare româneşti ale ultimilor ani. Andrei a participat la multe dintre proiectele Tăşuleasa din acest an, documentându-le într-un film:
"În ianuarie am descoperit această asociaţie şi, mai ales, oamenii minunaţi care o susţin. Aici am aflat ce înseamnă cu adevarat voluntariatul, iar realizarea acestui film a fost un pretext perfect pentru a-mi petrece mare parte din 2012 la Tăşuleasa" povesteşte Andrei Dăscălescu, care şi-a intitulat documentarul într-un mod inedit: "Un film fain".
Filmul a avut o proiecţie de gală la Bucureşti, în prezenţa unor personalităţi precum Marcel Iureş, Ion Barbu, Cosmin Bumbuţ, Marius Chivu şi Radu Bânzaru, iar pe 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntarilor, va fi proiectat la Sinagoga Bistriţa:
"Proiecţia de la Bistriţa va fi un moment special, iar mulţi dintre tinerii bistriţeni care au participat la acţiunile Tăşuleasa se vor regăsi în film" declară Alin Uhlmann Uşeriu.
Proiecţia începe la ora 17:00, intrarea este liberă, iar regizorul Andrei Dăscălescu şi reprezentanţii Tăşuleasa vor fi prezenţi pentru a vorbi despre film şi despre voluntariat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5