Taxă de 3 lei/oră/sală pentru programul After school, la Bistriţa! Vezi şi celelalte taxe pentru închirierea spaţiilor şcolare!

Consilierii locali bistriţeni dezbat, în şedinţa ordinară de joi, proiectul de hotărâre care vizează taxa minimă aferentă activităților ocazionale desfășurate în incinta unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Bistrița și pentru utilizarea spațiilor disponibile în cadrul Programului „Școală după Școală”.

“Prin adresele înregistrate la Primăria municipiului Bistrița(…),  reprezentații părinților Colegiului Național "Andrei Mureșanu" Bistrița, Colegiului Național "Liviu Rebreanu" Bistrița,  Școlii Gimnaziale "Avram Iancu" Bistrița, Școlii Gimnaziale nr. 1 Bistrița, precum și prin adresa, respectiv memoriu Asociației Părinților din Colegiul Național "Liviu Rebreanu" Bistrița, se solicită sprijin  în vederea  închirierii spațiilor situate în incinta unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Bistrița în vederea derulării activității în Programul "Scoală după Școală".

Având în vedere că în anexa nr. 5 nu există cuprinsă o taxă pentru activitățile derulate în Programul "Scoală după Școală" se impune completarea acesteia. Astfel  taxa pe oră pe care o propunem este de 3 lei/oră/sală de clasă”, se arată în documentaţia postată pe site-ul Primăriei Bistriţa.

De asemenea, este propusă şi micşorarea taxei pentru închirierea sălilor de sport cu o suprafaţă mai mică de 250 mp, de la 40 lei/oră la 7 lei/oră.

Prin Hotărârea nr.131/21.10.2015 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind stabilirea unor măsuri pentru închirierea spaţiilor/terenurilor situate în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Bistriţa s-a aprobat regulamentul, contractul cadru, precum și chiriile/taxele ce se percep pentru închirierea/folosința spațiilor situate în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Bistriţa. În anexa nr. 5 la hotărârea sus menționată s-a aprobat o taxă minimă pentru fiecare activitate ocazională desfăşurată în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, iar taxa se încasează de către fiecare unitate de învățământ preuniversitar în parte și se face venit în procent de 50% la bugetul municipiului Bistriţa, Serviciul public municipal „Direcţia Patrimoniu” și în procent de 50% se face venit la unităţile de învăţământ preuniversitar. Unitățile de învățământ preuniversitar fiind obligate să vireze în contul Direcției Patrimoniu sumele încasate din taxă, până la data de 10 ale fiecărei luni pentru luna anterioară.

   Iată taxele propuse spre aprobare în Consiliul Local!

Taxă/oră/sală festivă -50 lei

Taxă/cantina-organizare nunți - 1.000 lei

Taxă/lună/ spațiu pentru amplasare masina de cafea, ceai etc.  - 50 lei

Taxă/ora/sală de clasă - 30 lei

Taxă apartament protocol et. 1/noapte25 lei - pt. studenți, personal învățământ,   40 lei- altii

Taxă apartament protocol et. 2/noapte5 lei - pt. studenți, personal învățământ,  25 lei - altii

Taxă camera internat/noapte10 lei/pat -pt. elevi și studenți  15 lei/persoană alţii

Taxă/oră/sală mică de sport cu suprafața  ≤ 250 mp - 7 lei

Taxă/oră/ sală mare de sport  cu suprafața   > 250 mp - 40 lei

Taxă/oră/teren iarbă - 45 lei

Taxă/oră/sală de clasă pentru desfășurarea Programului "Școală după Școală"  - 3 lei

Taxă/oră/pista de alergare - 3 lei

Taxă/oră/atelier de frizerie - 6 lei

*** 

În cadrul unei conferinţe de presă, inspectotul şcolar general Camelia Tabără menţiona că acest program "Şcoală după şcoală" trebuie aplicat în spiritul legii, adică al Ordinului 5349/2011, printr-o transparentizare totală a cheltuielilor - chirie, masă, drepturi cadru didactic. 

Pe de altă parte, liberalii, prin vocea liderului municipal Ioan Turc, au criticat decizia impunerii unei chirii, asta pentru că statul ar trebui să fie partener în procesul educaţional.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5