Felicitări! Colegiul Naţional "Petru Rareş" Beclean a obţinut titlul de "Şcoală Europeană"!

La Palatul Parlamentului, în data de 8 iunie 2022, a avut loc festivitatea de premiere a celor 90 de unități de învățământ câștigătoare ale ediției a XVII-a a Competiției pentru obținerea Certificatului „Școală europeană“. Prin această inițiativă, Ministerul Educației încurajează și motivează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Din județul Bistrița-Năsăud, certificatul de „Școală europeană" 2022 a fost obținut de Colegiul Național „Petru Rareș" Beclean, Școală eTwinning, Școală-Ambasador a Parlamentului European.
"Ediția a XVII-a a Competiției ,,Şcoală Europeană" a adus în județul nostru un trofeu. Dintre cele 36 de județe participante și dintre cele 131 de candidaturi, au câştigat acest titlu 90 de unități de învățământ din 26 de județe, plus Municipiul Bucureşti. Eforturilor depuse li se cuvin aprecieri! Felicitări, conducerii Colegiului Național ,,Petru Rareș" Beclean, Cristian Pop! Felicitări, Emese Cîmpean! Sunteți demni de toată lauda! Educația este un punct central al construcţiei societății europene", a transmis inspectorul ţcolar pentru proiecte educaţionale, prof. Doina Macarie.
De altfel, inspectorul şcolar Doina Macarie şi inspectorul şcolar pentru management instituţional - Mărioara Jauca au fost alături de echipa de la Colegiul Naţional "Petru Rareş" - director Cristian Pop, director adjunct Emese Cîmpean.
***
La evenimentul desfășurat la Palatul Parlamentului, au mai fost prezenți Monica Cristina Anisie, președintele Comisiei pentru învățământ, tineret și sport din Senatul României, Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, secretarii de stat Antoneta-Georgina Bolchiș, Sorin Ion, Ionel Florian Lixandru și subsecretarul de stat Cătălin Mihai Micu (Ministerul Educației). Reluată după o întrerupere de doi ani provocată de pandemia de Covid-19, competiția națională „Școală Europeană” este una dintre inițiativele Ministerului Educației pe care instituțiile europene o recunosc drept exemplu de bune practici în privința implementării și dezvoltării politicilor europene din domeniul educației. La ediţia curentă s-au înscris 131 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de județe și din Municipiul București.
Certificatul „Școală Europeană” este valabil trei ani, la finalul cărora școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. Astfel, pentru menținerea titlului, pe lângă un management coerent și performant, școlile trebuie să dezvolte noi proiecte de parteneriat școlar cu unități similare din Europa. Obținerea titlului de „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile depuse pentru menținerea titlului obținut denotă un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Prin această inițiativă, lansată în 2004, Ministerul Educației încurajează și motivează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și formării profesionale (Socrates 1997-2006, LifelongLearning 2007-2013, Erasmus+ 2014-2020 și Erasmus+ 2021-2027) și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5