Teaca: şedinţa Consiliului Local

Joi, 24 august a.c., a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Teaca cu nu mai puţin de 21 de puncte la ordinea de zi, 7 dintre acestea vizând modificări şi completări ale unor hotărâri emise de Consiliul Local în cursul acestui an, toate legate de înstrăinări de terenuri intravilan. Consiliul Local a aprobat în şedinţă transferul către DGASPC (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) Bistriţa-Năsăud a unei suprafeţe de teren intravilan pe care se vor construi locuinţe sociale destinate copiilor care provin din Centrele de plasament după ce şi-au luat zborul din acest cuib călduţ al statului în care doar mănâncă şi dorm, cei mai mulţi dintre aceştia, odată lăsaţi din braţe de către stat, având mari probleme de integrare în societate.

Un lucru important rezolvat de către Consiliul Local este faptul că, în sfârşit, s-a luat hotărârea restricţionării accesului şi staţionării de către tot felul de autovehicule în centrul vechi al satului Teaca, devenit de ani de zile loc de parcare pentru tiruri de zeci de tone, buldozere şi munţi de materiale de construcţie, dar şi de căruţe ale ţiganilor, care vor fi greu de urnit de acolo. Consiliul Local a aprobat Organigrama Unităţii Medico-Sociale din Teaca, unitate care de multă vreme a rămas fără conducere, ASP Bistriţa-Năsăud nefiind în stare de luni de zile să rezolve problema pe care o plasează Consiliului Local.

Pentru că tot s-a încetăţenit moda stabilirii, în multe localităţi ale judeţului, şi nu numai, a unei zile dintr-un an să fie dedicată unei manifestări cultural-artistice, la care să fie invitaţi toţi fiii satului, oriunde s-ar afla, Consiliul Local a stabilit ca această zi să fie ultima duminică din luna iulie a anului.

În rest, s-au dezbătut probleme curente vizând comunitatea locală, consilierii demonstrând că sunt preocupaţi de problemele bunei gospodăriri a localităţilor comunei, chiar şi fără fonduri, pentru că a-ţi face ordine în faţa propriei case, ţine de statutul de om civilizat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5