Teaca: şedinţa Consiliului Local

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Teaca din 10 decembrie a.c., a avut la ordinea de zi aprobarea proiectului pentru reabilitarea Bisericii Evanghelice din localitate, monument istoric edificat de către saşi în sec. XIV, care va intra în circuitul turistic al Transilvaniei. Valoarea totală a proiectului este de peste un milion şi jumătate de euro proveniţi din fonduri europene, participarea Primăriei Teaca fiind de 2%, adică 32-34 mii de euro, eşalonaţi pe patru ani. Proiectul a fost aprobat în unanimitate, mai ales că acesta cuprinde şi amenajarea parcului din jurul bisericii, precum şi construirea unui grup sanitar.

Este ceva firesc în acest demers benefic pentru comunitatea locală, având în vedere rolul uriaş jucat de comunitatea săsească de aici, care era majoritară de secole, în dezvoltarea economică, socială şi culturală a zonei, fiind dintotdeauna un factor de echilibru social, aceasta şi prin intermediul Bisericii Evanghelice. Aşadar, acest unic simbol spiritual lăsat de saşi aici, la Teaca, şi care a supravieţuit vremurilor tulburi ale istoriei, trebuie respectat şi păstrat intact, cu pioşenie, pentru generaţiile viitoare.

Consiliul Local a mai aprobat modificarea Organigramei Primăriei Teaca prin angajarea a 2 mediatori şcolari pentru comunităţile rome din satele Pintic şi Viile Tecii. La punctul trei din ordinea de zi s-a supus aprobării Consiliului Local asocierea acestuia cu consiliile locale din Dumitra, Budacu de Jos, Şieu, Şieuţ, Monor, Batoş - jud. Mureş, Şieu Măgheruş, Mărişel, Şintereag, Şieu Odorhei în vederea constituirii Regiei Publice Locale „Ocolul Silvic Valea Şieului” R.A. Bistriţa. Nefiind oferite date concrete în acest sens, problema a rămas să fie reanalizată după edificarea situaţiei pe teren, în care sens s-a constituit un grup de lucru condus de primarul comunei, Damian Iustian Munteanu. La „Diverse”, printre alte probleme curente, s-a luat hotărârea privind schimbarea din funcţiei a „directorilor” de cămine culturale din satele comunei, care nu au avut niciun fel de activitate, primarul fiind îndrituit în rezolvarea problemei prin decizie în acest sens. Despre activitatea acestor lăcaşe de „cultură” vom mai dezbate în paginile ziarului în perioada următoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5