Termenul de plată pentru taxe și impozite, prelungit până pe 30 iunie 2020

Noua dată până la care pot fi achitate, cu bonificaţie, impozitele pentru clădiri, terenuri sau maşini, este 30 iunie, în loc de 31 martie.

Decizia a fost anunţată de Ministerul Finanţelor, ca măsură de limitare a răspândirii Covid-19, şi a fost adoptată de guvern, prin ordonanţă de urgenţă.

,,Mesaj important pentru toţi contribuabilii! Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020”, se arată în comunicat.

De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificaţia stabilită de Consiliul Local.

Astfel, persoanele care îşi vor achita integral anticipat, până la 30 iunie, obligaţiile financiare de plată către bugetul oraşului Beclean (impozite pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport) vor beneficia de un bonus de 8 la sută, procent cu care le vor fi reduse sumele de plată . Acesta a fost cuantumul bonificaţiei la plată, stabilit de către consilierii locali beclenari pentru acest an.

De asemenea, firmele şi  persoanele juridice vor avea şi ele reduceri la sumele de plată, dacă îşi vor achita anticipat integral impozitele şi taxele locale până în data de 30 iunie, având în vedere că şi acestora li se va aplica o facilitate fiscală, cu bonificaţii de 4 procente la plată, în cazul achitării integrale anticipate a sumelor datorate bugetului local.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5