Tichete de 250 lei, pentru alimente sau o masă caldă! Primarul Sorin Avram: Cererile pot fi depuse la Primăria Leşu!

Începând cu data de 23.06.2022, se pot depune cereri pentru tichete sociale pe suport electronic pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde, în cadrul programului ”Sprijin pentru România”, conform OUG 63/2022. Valoarea unui tichet este de 250 lei și se acordă o dată la două luni până în luna decembrie 2022, anunţă primarul Sorin Avram, pe pagina de facebook.

Categoriile de persoane eligibilepentru a beneficia de aceste drepturi sunt familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei şi persoanele fără adăpost.

Documentele necesare sunt: cerere și declarație pe proprie răspundere – tip; actele de identitate – copie (C.I. /certificat de naștere) ale tuturor membrilor familiei; adeverinţe de salatiu precum şi dovada altor venituri realizate (APIA, cupon de pensie, indemnizaţie şomaj etc.).

Celelalte categorii de beneficiari de tichete sociale pe suport electronic -  pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;  persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei, beneficiarii de ajutor social, vor primi tichetele sociale sub formă de card, direct la domiciliu, prin Compania Națională Poșta Română S.A., explică primarul comunei Leşu.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5