Moldovan, Ţintean şi Mareş la întâlnire cu primarii şi viceprimarii USL

Ţintean (PNL): În cel puţin 70% din primării vom merge pe liste comune

Liderii judeţeni ai Uniunii Social Liberale au avut prima întâlnire de lucru, ieri, în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa.

Preşedinţii celor trei partide, deputatul PSD Radu Moldovan, deputatul PNL Ioan Ţintean şi conservatorul Sorin Mareş au stabilit termenii şi condiţiile colaborării la nivel judeţean.

Deputatul PNL Ioan Ţintean a declarat că întâlnirea s-a dovedit a fi de bun augur, urmând ca în decurs de o săptămână să întocmească şi Comisiile de Specialitate pentru fiecare comună din judeţ.

,,Omenii doresc să lămurim foarte clar lucrurile, să stabilim cum se vor desfăşura alegerile în fiecare primărie, deoarece au fost cereri să nu treneze foarte mult discuţiile. S-a desprins ideea că din cauza modificării Legii electorale, urmează a fi modificate şi strategiile pentru alegerile locale din 2012. În cel puţin 70% din primării vom merge pe liste comune”, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PNL Ioan Ţintean.

Liderul liberal a mai spus că până în 25 mai vor stabili posibilii candidaţi pentru funcţiile de primari, viceprimari, urmând ca până pe 15 iunie, cel târziu, să stabilească şi modul cum ,,purced în alegerile locale”.

,,Primarii în funcţie au prima şansă, dar sunt şi edili care se pensionează, şi la noi, la PNL, dar şi la PSD (n.r. Toma Someşan- PNL, primarul comunei Mărişelu şi Constantin Rusu – PSD, primarul comunei Ciceu Giurgeşti). (…) Vom vedea, după sondajele de opinie care se vor face, cine vor fi candidaţii noştri pentru funcţiile de primari”, a subliniat Ioan Ţintean.

Deputatul PNL a precizat că USL îşi propune să ofere locuitorilor judeţului o alternativă la actuala conducere, deoarece ,,din partea Guvernului Boc nu există soluţii, decât ambiguităţi.

„Ne dorim să le oferim oamenilor altceva. Ne gândim doar să găsim soluţii pentru o viaţă mai bună”, a declarat Ţintean.

Pe de altă parte, Ţintean, alături de ceilalţi doi lideri judeţeni USL B-N, a spus că aleşii locali PNL, PSD şi PC vor fi înştiinţaţi să pună în practică toate deciziile luate la nivelul conducerii USL şi să sprijine majorităţile stabilite.

„Le vom spune tuturor să sprijine toate acţiunile pe care le-am stabilit, iar în acest sens vom face şi un program de campanie pentru USL care să conţină aceste elemente specifice”, a concluzionat Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5