Tipuri de hrană specială recomandată pentru pisica ta

Pentru ca pisica ta să aibă o viață cât mai lungă și fericită are nevoie de multă dragoste și atenție, dar și de o îngrijire corespunzătoare și de hrană de calitate. Alege sortimente de hrană specială pentru pisici, conform recomandărilor medicului veterinar. Există numeroase formule adaptate unor nevoi specifice, destinate atât etapei de dezvoltare, dar și unor probleme cu care pisica s-ar putea confrunta de-a lungul vieții.

 Este important să acorzi atenție oricăror schimbări care ar putea apărea în comportamentul și starea pisicii, pentru a ști dacă este nevoie să faci schimbări în dieta sa. Iată ce fel de tipuri de hrană specială îi poți oferi acesteia, astfel încât să îi satisfaci toate nevoile sale nutriționale.

Hrană adaptată în funcție de vârstă

Un pui, o pisică adultă și o pisică senioară nu pot primi același tip de hrană, deoarece acestea au nevoie de nutrienți diferiți. De aceea, este important să alegi un sortiment potrivit vârstei acesteia și etapei de dezvoltare în care se află. 

 Mâncarea junior este mai hrănitoare și susține o creștere sănătoasă. Aceasta este dedicată în general puilor cu vârsta sub un an, dar unele formule sunt potrivite și pentru mamele care alăptează. Formulele pentru pisici adulte sunt ceva mai echilibrate, în timp ce hrana senior poate suplini carențele de vitamine sau diverse nevoi care pot apărea la pisici cu vârste mai înaintate.

Hrană potrivită după sterilizare

După ce sunt sterilizate, pisicile au tendința de a se îngrășa, iar dieta lor va trebui supravegheată cu atenție. Optând pentru o formulă specială pentru pisicile sterilizate, vei putea preveni problemele cu greutatea și le vei asigura felinelor toate vitaminele și mineralele de care au nevoie după ce suferă această procedură.

Formulă pentru pisici de interior

Pisicile de apartament sunt mult mai sensibile decât cele care trăiesc în interior. De aceea, va trebui să le sprijini sistemul imunitar. Poți face acest lucru optând pentru o hrană specială, plină de vitamine și de substanțe esențiale în această situație.

Formulă care susține sănătatea tractului urinar

Acest tip de hrană este dedicat în special motanilor, care sunt predispuși la afecțiuni ale sistemului urinar, în special după castrare. Întreabă medicul veterinar și alege o astfel de formulă specială. Nu uita că hidratarea este esențială dacă animalul are asemenea probleme, așa că pune-i mereu apă proaspătă la dispoziție.

Hrană pentru sănătatea pielii și blănii

Cu toții iubim blana mătăsoasă a pisicilor și vrem să le menținem aspectul regal și sofisticat. Așadar, poți opta pentru un tip de hrană care le va ajuta să aibă o blană strălucitoare, în timp ce le va oferi protecție împotriva unor afecțiuni ale pielii de care ar putea suferi.

Hrană digestivă

Această hrană ar trebui oferită în urma sfatului medicului, fiind dedicată felinelor cu probleme digestive. Sortimentul va favoriza o digestie sănătoasă și va suplini acei nutrienți de care pisicile au nevoie pentru a lupta cu infecțiile bacteriene sau cu alte afecțiuni ale tractului digestiv.

Formulă pentru sănătatea orală

Unele pisici pot avea probleme dentare care, dacă rămân netratate, pot duce la pierderea dinților și la alte complicații serioase. Acest tip de hrană le va ajuta pe feline să își păstreze sănătatea orală și va ajuta la o mai bună curățare a dinților.

 Poți alege dintre numeroase formule speciale de hrană pentru pisici. Pe lângă cele dedicate etapelor de dezvoltare sau unor probleme specifice, poți alege și produse pentru felinele mofturoase sau formule special create pentru diverse rase de pisici. Alege sortimentul potrivit de mâncare umedă sau mâncare uscată pentru pisici și răsfață-ți mica felină exact așa cum merită.

 Imaginea poate fi descărcată de aici.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5