Îngrijirea pisicii de apartament - tot ce trebuie să știi

Când locuiești la bloc, spațiul disponibil nu este destul de mare pentru a-ți lua un câine. Acesta are nevoie să se miște mult, iar confortul tău și al vecinilor are de suferit din cauza stricăciunilor și lătratului. Dacă peștii, păsările sau reptilele nu te atrag sau dacă simți nevoia unui ghem iubitor de blană, o pisică reprezintă cea mai bună alegere. Pisicile pot crește și se simt în largul lor chiar și într-un teritoriu limitat așa cum este un apartament obișnuit, dacă acesta nu este prea încărcat cu mobilă sau alte obiecte. Este indicat să nu ai mai mult de 2 mâțe, pentru că altfel pot apărea conflicte între ele. De asemenea, vei întâmpina greutăți în îngrijirea lor. Ideal este să te limitezi la o pisică, de care să ai grijă ținând cont de sfaturile specialiștilor.

 Pregătește apartamentul pentru pisică

Spre deosebire de o casă cu curte, un apartament de bloc nu este un mediu prea primitor pentru o felină. De aceea, trebuie să îl adaptezi astfel încât să-i permită acesteia să se dezvolte sănătos și să își satisfacă toate nevoile. Pisoii au nevoie de mingi, animale de pluș și tot felul de jucării. De asemenea, trebuie să asiguri un spațiu pentru dormit, altul pentru hrănire, un loc de ascuțit ghiarele și o litieră. Nu uita de securizarea ferestrelor, pentru că o mâță poate evada printr-un spațiu mai mic decât crezi. 

 Curăță litiera zilnic

 Mulți proprietari descoperă că micul lor prieteni își face nevoile prin toată casa. Dacă pisica a fost învățată deja să facă într-un singur loc, acest lucru se întâmplă de obicei când muți litiera sau dacă aceasta este murdară. Deși nu este activitatea preferată a cuiva, curățarea litierei trebuie realizată cât mai frecvent. Astfel, pisica este mulțumită și riscul de răspândire a microbilor și mirosului se reduce. În ce privește locul cel mai indicat de așezare a litierei, specialiștii recomandă baia. Alege o litieră acoperită, dacă pisica se simte confortabil cu ea, sau pune-o într-un colț cât mai puțin vizibil. Nu așeza litiera în bucătărie, debara sau dulapuri, pentru că fragmentele de fecale se pot răspândi și contamina mâncarea, uneltele sau hainele. 

 Hrănește pisica cu hrană corespunzătoare

 Creează un program de hrănire a pisicii și nu-i lăsa tot timpul hrană la dispoziție, pentru că se va îngrășa și sănătatea ei va avea de suferit. Multe persoane cred că este bine să hrănim felinele cu lapte, dar lactoza este greu de digerat pentru ele. Alege numai mâncare bogată în proteine și vitamina A, special creată pentru pisici. Evită să hrănești animalul de companie cu mâncare gătită, pentru a nu duce de formarea de obiceiuri proaste, ca urcatul pe masă sau furtul de mâncare. 

 Îngrijește-i blana cu regularitate

 Pisicile năpârlesc continuu, astfel că lasă păr peste tot. De asemenea, se curăță cu limba, iar proteinele din salivă aderă la piele și blană și, când se usucă, se desprind la orice mic curent de aer. Pentru sănătatea ei și a ta, este esențial să îi pieptăni blana des și să aspiri zilnic. De asemenea, asigură-te că urechile și ochii sunt în bună formă. Deseori apar probleme de sănătate la aceste organe, mai ales la pui, așa că achiziționează produse pentru îngrijirea ochilor și urechilor pisicilor, pentru a preveni posibilele afecțiuni. 

 Pisicile sunt animale în general rezistente și nepretențioase, însă dacă vrei să îți iei una, trebuie să o îngrijești cât mai bine. În acest fel va fi fericită, sănătoasă și își va asigura buna dispoziție zilnic. Ține cont de sfaturile pe care ți le-am prezentat și bucură-te de prezența unui suflet blănos și drăgălaș.

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5