TOP 5 sfaturi ca să te descurci cu un animal de companie în apartament

Să ai un animal de companie în apartament poate să-ți aducă multă satisfacție și împlinire, dar asta poate în același timp să fie o provocare pentru tine și familia ta. Animalele aduc bucurie, râsete, iubire și sunt compania de care fiecare dintre noi avem nevoie, însă nu avem mereu posibilitatea să le ținem în curte, astfel că trebuie să ne adaptăm cu prezența lor în apartament și să găsim modalități prin care să le oferim condițiile de care au nevoie și prin care să ne fie și nouă comod.

Iată 5 lucruri de care să ții cont dacă ai un animal de companie în apartament

1.     Înțelege nevoile animalului tău de companie

Fiecare animal are nevoile lui specifice și este esențial să înțelegi de ce are nevoie animalul tău pentru a vă putea bucura amândoi în apartament. De exemplu, când vine vorba de un câine, trebuie să îl plimbi cel puțin dimineața și seara, pentru ca acesta să-și poată face nevoile. Pentru o pisică sau un iepuraș, este nevoie să îi amenajezi o litieră și un loc destinat acesteia.

 

2.     Investește în echipament de calitate

Prin echipament ne referim la toate obiectele care sunt necesare pentru a avea grijă de un animăluț în apartamentul tău. Va fi în avantajul tău dacă achiziționezi litieră, jucării, pătuț și orice alte obiecte specifice lui care au o calitate superioară, pentru că acestea vor rezista în timp. De asemenea, te sfătuim să investești și în lucuri care îți asigură confortul și curățenia, cum ar fi un aspirator performant, pe care îl găsești la Altex.ro.

3.     Creează un mediu prietenos cu animalul tău

Mediul în care animalul tău își petrece timpul trebuie să fie unul cât mai sigur și, de asemenea, este de preferat să te asiguri că acesta nu va deteriora multe lucruri din apartamentul tău. Asta înseamnă să securizezi orice zonă care poate fi periculoasă pentru el, să fii atent la cabluri, pentru că acesta le poate roade și să îți protejezi cât de mult poți mobila.

4.     Asigură-te că animalul tău face mișcare

Pentru ca animalul tău să aibă o viață sănătoasă, este important să facă mișcare, iar acest lucru poate fi dificil într-un apartament. Ca să te descurci în ceea ce privește cățeii, pe lângă ieșirile zilnice, scoate-i în parc de mai multe ori pe săptămână și cumpără-le jucării care îi stimulează să alerge. Pentru pisici și iepurași, jucăriile pot fi de asemenea o modalitate bună pentru a-i ajuta să își consume energia.

5.     Ai răbdare

Atunci când decizi să ai un animal de companie, răbdarea este cheia pentru că va fi nevoie ca acesta să se adapteze cu tine, dar și cu mediul în care trăiește. Nu te aștepta ca lucrurile să meargă ca unse din prima zi, lasă timp ca totul să evolueze armonios și urmărește zilnic modul în care animăluțul tău se acomodează.

În concluzie, un animal de companie este o responsabilitate care devine mai semnificativă atunci când locuiești la apartament, însă există pași pe care îi poți urma pentru a-i oferi un spațiu în care să se simtă iubit și în care să te simți și tu confortabil.

Sursă foto: Pexels.com 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5