Toamna din inima mea, proiect al Şcolii Gimnaziale Lucian Blaga şi al Bibliotecii Judeţene

Elevii claselor a V-a B și a IV-a C, de la Școala Gimnazială "Lucian Blaga" Bistrița, au susținut marţi un recital de poezie, creații proprii și compuneri pe teme de toamnă, la Biblioteca Județeană George Coșbuc – Secția  Împrumut pentru copii.

    Elevii au fost îndrumați de profesorul de limba engleză -  Constantina Răchită, profesorul de limba şi literatura română -  Viorica Titieni, profesorii pentru învăţământul primar  - Ileana Conea şi Augustna Bârta și bibliotecarul Maria Clapa. 

    Activitatea face parte din proiectul „Anotimpurile din inima mea”, inițiat de profesorii de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” în colaborare cu Biblioteca Județeană, intitulat „The Autumn in my Heart - Toamna din inima mea”.

     Pornind de la citatul ”Un scriitor profesionist este un amator care nu a renunțat”, cadrele didactice i-a încurajat pe elevi să scrie. Unii au început mai timid, cu mici compuneri, alții cu mai mult curaj au scris versuri. Au fost destul de emoționați, ajunși la Biblioteca Județeană, pentru unii dintre ei fiind prima dată când au călcat pragul instituției. Dar cuvântul încurajator al managerului Ioan Pintea le-a dat curaj și încredere. Cine știe, poate dintre ei va fi dat să se ridice un mare scriitor, iar încercând și având curaj, fără a renunța, va fi posibil.

      Elevii au fost susținuți și admirați de părinții lor, de cadrele didactice și personalul bibliotecii.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5