Sute de copii şi adolescenţi trec pragul Bibliotecii Judeţene, în cadrul Săptămânii lecturii pentru copii

Luna mai este dedicată de către Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” lui Tudor Arghezi, de la naşterea căruia se împlinesc 137 de ani. Secţia de Împrumut Copii, sub îndrumarea bibliotecarelor Rodica Linul şi Rodica Bădăluţă, derulează proiectul „Săptămâna lecturii pentru copii”, iar patronajul aniversar al lui Arghezi este cu atât mai potrivit, dacă ne gândim la poeziile şi fabulele dedicate copiilor şi copilăriei.
În fapt, pe parcursul întregii luni, sute de preşcolari, elevi ai ciclului primar sau gimnazial, dar şi liceeni trec pragul uneia dintre „cele mai vii instituţii culturale”, după cum aprecia managerul Ioan Pintea.
În cadrul parteneriatului „Biblioteca, prieten a copiilor”, toate grupele de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 vor descoperi dragostea pentru poveşti, dar şi faptul că cel mai bun educator al omului este cartea. Primele grupe de preşcolari au vizitat biblioteca săptămâna trecută, alte activităţi fiind programate pentru 29 mai.
De Ziua Europei, la Biblioteca Judeţeană au ajuns elevii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 din Bistriţa, iar joi a fost rândul elevilor de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”.
Vineri, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” şi Liceul Creştin Logos Bistriţa organizează, la Secţia Împrumut pentru Copii, activitatea culturală „Caligrame şi ilustraţii”, în program figurând o expoziţie cu lucrări realizate de elevii clasei pregătitoare, dar şi ateliere de lucru cu părinţii „Construim familii puternice – părinţi frumoşi lângă copii voioşi”.
Săptămâna viitoare debutează, la Biblioteca Judeţeană, proiectele elevilor de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, de la Liceul Teoretic „C.R. Vivu” Teaca şi de la şcoala din Ocniţa, în 16 mai fiind aşteptaţi elevii de la Şcoala Gimnazială „Iuliu Prodan” din Chiochiş. La „Cafeneaua literară” sunt invitaţi să lectureze liceenii de la Lechinţa, pentru ca luna să se încheie cu vizitele preşcolarilor de la GPP „Trenuleţul veseliei” şi de la Grădiniţa Smile din Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5