Toate subunităţile de pompieri din judeţ îşi vor deschide vineri porţile pentru bistriţeni

În fiecare an, în ziua de 13 octombrie, la nivel mondial este marcată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

În acest an, evenimentul va fi marcat vineri, 11 octombrie, începând cu ora 10.00, prilej cu care în toate subunităţile de pompieri din judeţ se va organiza „Ziua porţilor deschise”. Vizitatorii, aşteptaţi în număr mare, vor putea vedea, pe lângă tehnica şi accesoriile cu care pompierii intervin în cazul producerii unor dezastre, şi demonstraţii ale salvatorilor. Expoziţia va fi organizată pe ateliere în care vor fi expuse echipamente din domeniul pirotehnic, C.B.R.N., descarcerare şi medicină de urgenţă. 

"A devenit deja o tradiţie ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud să organizeze o serie de activităţi preventive dedicate acestui eveniment.  Scopul este de a promova o cultură generală de reducere a riscului de dezastre  naturale în întreaga lume. Astfel, este un moment bun pentru toţi cei implicaţi în reducerea riscului de dezastre în a evidenţia modul în care foarte mici acţiuni de sensibilizare la nivel comunitar pot avea un impact mare în atenuarea unui dezastru. Ştim că numărul dezastrelor naturale este în continuă creştere din cauza schimbărilor climatice majore, prin urmare, reducerea dezastrelor trebuie neapărat să fie o chestiune aproape de inimile tuturor, doar împreună vom reuşi să reducem efectele dezastrelor naturale”, menţionează plt. Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5