LA I.S.U. BISTRIŢA -“ZIUA PORŢILOR DESCHISE”

“ZIUA INTERNAŢIONALĂ PENTRU REDUCEREA RISCULUI DEZASTRELOR NATURALE”

Este un fapt ştiut că I.S.U. “Bistriţa” marchează totdeauna evenimentele importante privind securitatea şi siguranţa cetăţenilorşi şi a bunurilor materiale.

În anul 1989 Adunarea Generală a O.N.U. a desemnat ziua de miercuri a doua a lunii octombrie ca fiind ,, Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale” iar în anul 2001 au decis să menţină respectarea acesteia ca un vehicul de promovare a culturii globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea şi pregătirea împotriva dezastrelor.

În acest an, 14 octombrie este declarată ,,Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, scopul fiind de a promova o cultură de reducere a riscului de dezastre naturale în întreaga lume. Astfel este un moment bun pentru toţi cei implicaţi în reducerea riscului de dezastre în a evidenţia modul în care foarte mici acţiuni de sensibilizare la nivel comunitar pot avea un impact mare în atenuarea unui dezastru. Pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud este o oportunitate de a creşte gradul de conşientizare a riscurilor în caz de catastrofe şi să promoveze o cultură unitară de reducere a riscului de dezastre. În acest sens, la nivelul judeţului sunt organizate o serie de activităţi cu tematică specifică privind popularizarea şi conştientizarea populaţiei, a salariaţilor şi elevilor cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă. Ştim că numărul dezastrelor naturale este în creştere datorită schimbărilor climatice majore, prin urmare, reducerea dezastrelor trebuie neaparat să fie o chestiune aproape de inimile tuturor, doar împreună vom reuşi să reducem efectele dezastrelor naturale.

Ziua de 14 octombrie este declarată ,, ziua porţilor deschise” la I.S.U. ,,Bistriţa” unde se vor desfăşura multiple activităţi: concursuri cu tematică diferită, exerciţii demonstrative, prezentarea tehnicii din dotare - organizate cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Reducerea Dezastrelor Naturale.

Pe teritoriul judeţului nostru dintre riscurile naturale cele mai frecvent întâlnite amintim: inundaţii, alunecări de teren, fenomene meteo periculoase (înzăpeziri, furtuni, îngheţ). Pentru diminuarea şi reducerea efectelor provocate de astfel de dezastre naturale la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Bistriţa” sunt constituite echipe specializate pe diferite tipuri de risc care intervin atunci când situaţia o impune. Pentru gestionarea acestor situaţii de urgenţă în sprijinul pompierilor profesionişti intervin şi voluntari din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă înfiinţat în fiecare localitate în subordinea Consiliului Local.

Vă readucem la cunoştinţă faptul că trebuie să respectaţi în orice situaţie toate sfaturile şi ordinele date de autorităţi deoarece viaţa dumneavoastră are prioritate!

Nu trebuie să uităm niciodată că prevenirea şi respectarea legislaţiei ne salvează viaţa şi bunurile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5