Tonic, adaptogen, antistres şi antiaging, ashwagandha este remediul ayurvedic străvechi care îmbunătăţeşte calitatea vieţii
Suplimentul alimentar cu ginseng indian (https://vegis.ro/superalimente/niavis/15694-ashwagandha-pulbere-ecologica-bio-125g/) are la baza ashwagandha, originară din zonele aride ale Indiei şi cultivată de asemenea şi în Australia, Africa şi Asia de Est, folosită din cele mai vechi timpuri că şi remediu în Ayurveda.
Ginsengul indian diferă de ginsengul coreean sau siberian, precum şi de Panax ginseng, având proprietăţi şi substanţe active diferte. Folosit sub foma de pudră sau de capsule, acest remediu din ingrediente 100% naturale este folosit pentru că sprijină organismul uman în perioadele de tensiune maximă, acţionând benefic asupra organelor corpului, precum şi asupra stării psihice. Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi şi flavonoide, acest supliment alimentar are în compoziţie compuşi valoroşi, responsabili de beneficiile pe care le oferă plantă.
Reţete pe bază de pulbere de ashwagandha
Există numeroase reţete delicioase care includ pulberea de ashwagandha, care pot fi consumate atât ca şi gustare, cât şi că mic dejun şi remediu eficient împotriva afecţiunilor fizice şi psihice. Acestea includ:
- reţeta de gustare sub formă de biluţe de nucă şi pulbere de ginseng indian. Pentru această reţetă este nevoie de 500 de grame de unt de nuci, 100 de grame de merişoare uscate şi hidratate, 50 de grame de pudră de cacao, 50 de grame de seminţe de chia, 50 de grame de miere de albine, 30 de grame de pulbere de ginseng indian, 20 de grame de scorţişoară măcinată, fulgi de cocos după gust. Aceste ingrediente se amestecă într-un bol suficient de mare, se formează biluţe şi se rostogolesc prin nucă de cocos, ulterior se aşează pe o tavă şi se lasă la frigider o oră, după care se pot servi.
- reţeta tonică cu pudră de ginseng indian pentru un somn liniştit – aceasta se prepară din 500 ml de apă, doi pumni de nuci crudel 6 grame de pudră de ginseng indian, 2 grame de scorţişoară pulbere, un vârf de lingura de cuişoare pulbere, o păstaie de vanilie şi puţină sare. Ingredientele se pun în blender şi se amestecă până când se obţine o compoziţie cremoasă. Se pune amestecul în vas şi se încălzeşte, după care se presară scorţişoara şi se serveşte tonicul înainte de culcare;
- reţeta de ciocolată de casă cu pudră de ashwagandha. Această reţetă este la fel de simplă, se poate prepara din 30 de grame de pudră de ginseng indian în combinaţie cu pulbere de maca, în aceeaşi cantitate, 10 grame de pudră de cacao, 5 grame de scorţişoară măcinată, 10 grame de sare de mare, 150 de grame de unt de cocos, 150 de grame de miere şi 150 de grame de unt de cacao. Aceste ingrediente se amesteca şi se toarnă totul în formă de silicon pentru brioşe, se pune amestecul la frigider până când compoziţia se solidifica, se serveşte ori de câte ori apare pofta de “ceva bun”.
Beneficiile consumului de ashwagandha
Pudră de ginseng indian are roluri foarte importante în organism, inclusiv în susţinerea activităţii sistemului nervos şi cardiovascular, precum şi în reducerea stressului şi creşterea nivelului de energie. Aşadar, suplimentul alimentar ashwagandha are rol în:
- reducerea stressului – dacă este consumat timp de 60 de zile, acest supliment îşi va dovedi efectele prin reducerea nivelului de cortizol cu până la 30%, ceea ce înseamnă o îmbunătăţire foarte mare pentru pacienţii care suferă de stress. De asemenea, acest supliment care contribuie la reducerea stressului are şi rolul de a încetini îmbătrânirea, de a preveni apariţia afecţiunii Alzheimer şi de a reduce efectele negative ale stressului asupra organismului;
- reducerea anxietăţii şi depresiei – acest supliment alimentar acţionează favorabil împotriva depresiei şi anxietăţii, contribuind la îmbunătăţirea stării de spirit şi mai ales a somnului;
- îmbunătăţirea memoriei – suplimentul cu ginseng indian îmbunătăţeşte funcţia cognitivă şi memoria, ajutând pacienţii să aibă o capacitate mai mare de concentrare, de memorare şi de procesare a informaţiilor;
- susţinerea creşterii masei musculare – acest supliment susţine creşterea masei musculare îndeosebi asupra pacienţilor care practică exerciţiile fizice, care merg la sală sau la aerobic ori la alergat. Acest superaliment tonic poate fi consumat fără probleme de către sportivii de performanţă;
- întărirea sistemului imunitar şi echilibrarea producţiei hormonale – ginsengul indian, cunoscut sub denumirea de “forţă calului” are rolul de a proteja organismul de îmbolnăviri, dar şi de a acţiona ca un adaptogen şi se va dovedi util atât în menopauză, în perioadele de menstruaţie, cât şi pentru bărbaţi, susţinând creşterea producţiei de testosteron.
Adaugă comentariu nou