Top 5 destinaţii turistice greceşti preferate de români pentru vacantele din 2019

În fiecare sezon, tot mai mulţi români aleg să îşi petreacă vacanţa în Grecia. Şi, pe bună dreptate, cu o istorie care a influenţat dezvoltarea întregii umanităţi, cu peisaje mirifice care îţi taie respiraţia, cu mâncăruri care te fac să îţi lingi degetele, Grecia merită vizitată măcar o dată în viaţă. Însă o singură călătorie, nu este niciodată de ajuns.

Iată, deci, care sunt cele mai populare destinaţii greceşti în rândul românilor:

1. Thassos

Cu siguranţă, destinaţia numărul 1 în preferinţele românilor atunci când vine vorba de Grecia este insula Thassos sau “insula de smarald”. Cu plajele sale superbe, cu vegetaţia luxuriantă, mâncărurile delicioase şi preţurile accesibile, Thassos reprezintă alegerea perfectă atât pentru o vacanţă în doi, cât şi pentru una împreună cu întreaga familie. Şi acest lucru este demonstrat de faptul că în plin sezon, peste 50% dintre turiştii aflaţi pe insulă sunt români. Asta te face să te simţi ca acasă chiar dacă nu te afli la Mamaia, ci în inima Greciei.

Destinaţia relativ accesibilă, aflată la numai 9 ore de drum cu maşina de la Bucureşti, face ca tot mai mulţi români să aleagă un sejur pe insula Thassos pentru a-şi reîncărca bateriile. În plus, sunt deja celebre câteva plaje unde merită să îţi petreci măcar o zi: Golden Beach şi continuarea ei Skala Potamia; Marble Beach şi al său nisip de marmură albă, sau, pentru amatorii de plaje sălbatice, cele la care poţi ajunge cu vasele de croazieră de o zi. Şi nu în ultimul rând, nu trebuie să ratezi ocazia de a face sărituri în Giola, piscina naturală cunoscută sub numele de “laguna albastră” sau “piscina sirenelor”.

2. Halkidiki

Peninsula Halkidiki şi cele trei braţe ale sale ce amintesc de tridentul zeului Neptun, Kassandra, Sithonia şi Athos, ocupă un onorabil loc II în preferinţele românilor, în special ale familiilor cu copii. Plajele cu nisip fin, peisajele superbe şi preţurile accesibile reprezintă câteva dintre considerentele pe care aceştia îşi bazează alegerea. În plus, un alt aspect important este legat de distanţă, staţiunile din Grecia continentală fiind uşor accesibile cu maşina.

Dacă micile localităţi de pe braţul Kassandra sunt renumite pentru cluburile şi zgomotoasa lor viaţă de noapte, cele de pe Sithonia sunt ideale pentru un concediu împreună cu familia, acolo unde cuvântul de ordine este “relaxarea”. Vourvourou, Neos Marmaras, Nikiti sau Ormos Panagias sunt câteva dintre staţiunile unde te poţi delecta, pe lângă mâncărurile tradiţionale, cu tot ce înseamnă specificul locului.

Pe lângă activităţile specifice unui sejur la mare, turiştii pot vizita faimoasa Peşteră Petralona, acolo unde a fost descoperit craniul fosilizat al celui mai bătrân om din Europa, artefact cu o vechime de 700.000 de ani.

Şi pentru că Salonicul este foarte aproape de staţiunile din Halkidiki, cu siguranţă merită să îi faceţi o vizită. Cei mici se vor bucura de Gradina Zoologică, dar şi de numeroasele muzee care ilustrează bogata cultură grecească: Muzeul Arheologic al Salonicului, Muzeul Culturii Bizantine, Turnul Alb sau Muzeul Fotografiei.

3. Creta