TOPUL FIRMELOR

Ediţia a XV-a

Vineri, 3 octombrie, la restaurantul “Diana” din Bistriţa, a avut loc festivitatea de decernare a diplomelor firmelor din judeţul Bistriţa-Năsăud clasificate în top, potrivit rezultatelor obţinute în anul 2007. Evaluarea nivelului de performanţă şi stabilirea clasamentelor pe domenii de activitate şi clase de mărime a firmelor s-a făcut în baza metodologiei unitare la nivelul Camerelor de Comerţ şi Industrie din România. În baza rezultatelor, au fost acordate premii pentru 10 firme cu cel mai mare volum de export în 2007 (livrări intra UE, respectiv extra UE).

S-au acordat “Trofeul creativităţii” şi trofee de excelenţă pentru firmele care au realizat în 2007: cel mai mare profit, cele mai multe locuri de muncă nou create, cea mai mare rentabilitate în exploatare, cel mai mare volum de investiţii.

În ediţia 2008 au fost clasate în top un număr de 183 de firme, pe cele 6 domenii mari de activitate.

În cuvântul de deschidere a manifestării, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, dl. Vasile Bar, a salutat pe cei prezenţi la manifestare a adresat mulţumiri pentru sprijinul acordat.

Au luat cuvântul, Valer Bindea, ministru secretar de stat, Liviu Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean, Ovidiu Creţu, parlamentarii Ioan Oltean, Radu Moldovan şi Ioan Turc, directorul executiv al DGFP, Ioan Ţintean.

Vorbitorii au făcut sumare aprecieri asupra rezultatelor obţinute în mediul de afaceri bistriţean. Cei din opoziţie folosind prilejul de a „înţepa”, cât de cât, „meritele” guvernării actuale, iar cei aflaţi în postura de guvernanţi de a etala rezultate bune, în premieră, atât în activitatea economică, cât şi venituri la bugetul de stat.

Accentul critic a fost pe starea proastă a infrastrcuturii din judeţ, care se răsfrânge asupra mediului de afaceri.

Sponsor al Topului este Reiffaisen Bank, preşedintele CCIA, Vasile Bar, aducând în plenul reuniunii, mulţumiri sponsorului, precum şi directorului general al DGFP, Ioan Ţintean, pentru sprijinul prin punerea la dispoziţie a bazei de date în alcătuirea Top-ului.

Vicepreşedintele CCIA, Valer Ţicudean a dat citire listei celor 183 de firme clasate în Top, diploma şi placheta distincţiei acordate fiind înmânate de preşedintele Vasile Bar.

În continuarea manifestării a avut loc Balul Oamenilor de Afaceri, începând cu ora 19.00, în ambianţa oferită de restaurantul „Coroana de Aur”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5