Tot ce trebuie să știi pentru a avea succes ca stewardesă/însoțitor de zbor

O mulțime de persoane sunt entuziasmate la gândul că vor ajunge stewardese sau însoțitori de zbor. E și normal, cine nu și-ar dori să călătorească tot timpul, să vadă lumea și să cunoască oameni și culturi noi. Și totuși, anumite persoane renunță destul de repede la această activitate, la câțiva ani după ce au început. Care este secretul pentru a avea o carieră de succes în acest domeniu? Află din rândurile următoare. 

Regulile diferă de la o companie la alta

Contează foarte mult unde alegi să lucrezi și cât de bine te mulezi pe regulile care pot fi destul de diferite de la o companie la alta. De exemplu, atât în România, cât și în spațiul European, regulile sunt mult mai permisive decât în Orient. Un exemplu elocvent este cel al tatuajelor. Dacă în Europa însoțitorii de zbor pot avea tatuaje, atâta timp cât sunt acoperite de haine, în Orient nu te vei putea angaja, indiferent dacă tatuajele tale au fost făcute într-o zonă în care pot fi sau nu acoperite. 

Trainingul este foarte important

În activitatea de însoțitor de zbor te vei confrunta cu o multitudine de situații, unele chiar limită și va fi musai să te pregătești pentru toate. Așadar, va fi esențial să alegi o școală cât mai bună și cursuri specializate, precum cele de la https://aviationacademy.ro/

Cursurile de la această școală vor include noțiuni despre comunicații, aviație, managementul echipajului, relația cu pasagerii, acordarea de prim ajutor, aspecte legate de securitate în aviație, dar și informații teoretice și pregătire practică pentru evacuarea în caz de incendiu sau supraviețuirea în apă. 

În plus, școala se laudă cu simulator pentru luptă cu focul, simulatoare de cabină pentru evacuare în cazuri de urgență și parteneriate cu Tarom, Incas, Air Bucharest, Blue Air sau Ryanair. Ca să nu mai vorbim despre cei peste 4000 de absolvenți fericiți în ultimii ani! 

Trebuie să-ți faci tot timpul meseria ca la carte 

În aviație se admit foarte rar greșelile, deoarece consecințele pot fi destul de nefaste. Vei observa acest lucru încă din cadrul cursurilor de pregătire și examenelor. Conduita ta trebuie să fie un ireproșabilă, fie că vorbim despre verificările de safety and security, fie că ne referim la discuții cu pasagerii. 

Evită conflictele sau rezolvă-le rapid 

Va fi inevitabil să apară conflicte atunci când interacționezi cu sute de persoane zilnic. Nu contează că aceste conflicte vor fi între tine și colegi, superiori sau pasageri, importantă va fi atitudinea ta. În ceea ce privește pasagerii, înțelege faptul că frustrarea lor nu va fi îndreptată aproape niciodată împotriva ta, așa că fii răbdător/răbdătoare în majoritatea situațiilor. 

Dacă vorbim de colegi sau superiori, noi te sfătuim să nu părăsești aeronava până când aceste diferențe de opinii nu au fost rezolvate. Conflictele neadresate nu se vor rezolva de la sine, ci se vor agrava în timp. Ține minte și faptul că promovarea pe o nouă funcție depinde și de rapoartele din dosarul tău sau de scrisorile de recomandare pe care le primești de la colegi. 

Atunci când vine vorba despre superiori încearcă pe cât posibil să păstrezi o relație deschisă cu ei, pentru ca aceștia să știe care sunt planurile tale și ce-ți dorești de la cariera ta. Dacă ai probleme, cel mai bine va fi să le comunici, aceștia fiind în majoritatea cazurilor dispuși să te ajute și să te îndrume. 

Menține mereu o imagine impecabilă, atât în ceea ce privește aspectul, dar și atitudinea și vei avea o carieră lungă și încununată de succes în această poziție! 

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/silhouette-of-airplanes-47044/

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5