Traian Ogâgău: Oraşul Sângeorz Băi primeşte de la Consiliul Judeţean 100.000 lei. Vom fi atenţi cu gestul preşedintelui, la alegerile locale!

          Primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, a reclamat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că oraşul Sângeorz Băi primeşte de la Consiliul Judeţean, din cotele de echilibrare doar 100.000 lei, „mai puţin ca o comună, ţinând că de faptul că oraşul este în plină dezvoltare prin proiecte de peste 40 milioane euro” şi trebuie să suporte cofinanţări de peste 1,5 milioane euro.

          „Nu vreau decât să-i mulţumesc domnului preşedinte Radu Moldovan şi să-i promitem că noi, sângeorzenii, în iunie, când vor fi alegeri locale, vom fi atenţi cu gestul dânsului, în sensul că-i vom bate să nu uite că au fost pe acolo şi să manipuleze oamenii din Sângeorz Băi prin intermediul deputatului Daniel Suciu prin metode expirate.  Zicea dânsul că am primit mai mulţi bani de la Guvern. În 2018 am primit 3,18 milioane de la Guvernul PSD, în 2019 – 6,2 milioane lşi în 2020 – 7,2 milioane. Nu se datorează unui Guvern anume, ci efectiv sumelor defalcate din TVA şi impozitul pe venit care se cuvin Sângeorzului”, a explicat Traian Ogâgău.

          Primarul Sângeorzului l-a luat în colimator şi pe deputatul Suciu pentru arogarea unor merite în obţinerea unor finanţări pentru proiecte ale oraşului. „Au fost nişte rugăminţi la dânsul din poziţie de ministru să dea drumul la proiectul care era la dânsul pe masă la semnat, aşa cum au semnat şi Teodorovici şi Stănescu când au fost miniştri, la o lună. La domnul deputat Suciu, cu interimatul de la finalul lui 2018 şi până a intrat dânsul ministru, a stat nu mai mult sau mai puţin de cinci luni, plus o lună că a uitat să pună ştampila pe contract. Nimeni în afară de echipa din Primăria nu are cum să-şi aroge drepturile pe munca acestor peste 20 de proiecte din Sângeorz Băi şi nu pot decât să mă mândresc cu acest lucru. În următorul interval de timp, 2-3 ani maxim, oraşul Sângeorz Băi va arăta cum nici nu am visat vreodată”, a declarat Ogâgău.

          În context, consilierul judeţean Florin Moldovan a precizat că împărţirea banilor către primării are rolul de susţinere a unor primari PSD, cu anumite funcţii în partid. În opinia sa, repartizarea de la Finanţe a ţinut cont de o formulă strictă de calcul, care nu a fost influenţată de factorul politic.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5