Trei generaţii din familia Teodorei Purja au colindat la Gherla

Apariţei de poveste, la Gala colindelor tradiţionale, ce s-a derulat pe scena Casei Municipale de Cultură Gherla. Pe scenă au urcat rapsodul Teodora Purja, alături de fiica acesteia, Lenuţa, nepotul Sergiu Negrean Purja şi soţia acestuia. Colinde autentice de pe Valea Ţibleşului au răsunat în glasul familiei ce păstrează autenticul românesc.
Evenimentul a fost organizat de Ansamblul Colindiţa – Zestrea din Gherla, coordonat de Constantin Istici, alături de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, director Marinela Zăgrean Istici.
Cu acest prilej au fost lansate şi cele două CD-uri ale Teodorei Purja, de colinde respectiv de cântece străbune. Este un lucru inedit faptul că o adevărată familie de rapsozi păstrează cu sfinţenie zestrea strămoşească.

Comentarii

18/01/17 22:52
Constantin

A fost un eveniment cu adevărat de poveste. Păstrătoarele tezaurului folcloric românesc, Teodora Purja, alături de fiica ei, Lenuţa, au creat momente de înfiorare creştinească, îndelung aplaudate la scenă deschisă. Ce seară minunată! Vă mulţumim pentru aceste minunate trăiri înălţătoare, cu adevărat divine!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5