Trei generaţii –Teodora, Lenuţa şi Sergiu Purja – alături de Episcopul Benedict Bistriţeanul, la Zilele Memorialului Gherla. Mama şi fiica din Agrieş, actriţe pe scena din Polonia

Rapsodul Teodora Purja, din Agrieş, deţinătoare a titlului Tezaur Uman Viu, a susţinut împreună cu fiica Lenuţa Purja şi nepotul Sergiu Purja Negrean un concert de neuitat la Zilele Memorialului Gherla. La pomenirea jerfei martirilor din închisorile comuniste a fost prezent şi PS Benedict Bistrițeanul. În concertul „Lin din Pelin” a fost cunoscutul Cor Bărbătesc din Finteușu Mare, horiturile cu noduri din zestrea veche a familiei Purja, alături de recitarile actorului Ioan Isaiu. Toate acestea, în doiniri și rostiri închinate amintirii celor care au suferit în temnițe.
După succesul pe care l-au avut pe scenele din Paris, în prezenţa Familiei Regale a României, la Ambasada României, dar şi la Biserica Saint-Louis du Progrès, Lenuţa şi Teodora Purja vor juca, în Polonia, în piesa de teatru Pădurea spânzuraţilor, regizată de Radu Afrim, fiind una dintre cele mai premiate piese la Festivalul Național de Teatru, ce se joacă cu scucces pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.
Ce ar mai fi de adăugat ? Felicitări familie frumoasă truditoare pe altarul tradiţiilor ţibleşene !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5