Trei şoferi depistaţi la volan sub influenţa alcoolului!

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii au depistat trei conducători auto care se aflau la volan sub influenţa alcoolului. Este vorba despre un bistriţean de 60 ani, prins la Livezile, după ce a provocat un accident de circulaţie, despre un tânăr de 24 ani din Galaţii Bistriţei şi un bărbat de 54 ani din Sângeorz-Băi.
.
***
"În judeţul Bistriţa-Năsăud, în perioada 1- 12 ianuarie 2015, au fost înregistrate 3 accidente de circulaţie, soldate cu 3 persoane rănite uşor, şi au fost constatate 10 infracţiuni la regimul rutier, fiind reţinute 5 permise de conducere.
Poliţiştii bistriţeni atrag atenţia tuturor conducătorilor auto asupra interdicţiei de a se urca la volan după ce au consumat băuturi alcoolice!", menţionează subinspectorul Virginia Roşca, purtător de cuvânt al IPJ BN.

Pentru nerespectarea prevederilor legale, mai exact în situaţia conducerii pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, este stabilită, conform art. 336 alin. (1) din Noul Cod Penal, pedeapsa cu închisoare de la unu la cinci ani sau amenda.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5