Tânăr de 17 ani, din Nimigea, depistat fără permis, în timp ce conducea un motoscuter neînmatriculat

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit în trafic, pentru control, un motoscuter care circula pe drumul județean 172, prin localitatea Nimigea. În urma verificărilor, a rezultat faptul că acesta nu este înregistrat. La volan a fost identificat un tânăr de 17 ani care nu deține permis de conducere. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, se arată în comunicatul IPJ BN.

***

Reamintim faptul că sunt infracțiuni care pun în pericol siguranța pe drumurile publice și se pedepsesc cu închisoarea:

  • Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

 

Art. 336. -   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. 

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere. 

   (3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani. 

  • Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

 

Art. 337. -   Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5