Băut la volan prin Bistriţa. S-a ales cu dosar penal

La data de 30 mai a.c., ora 01.20, agenții de poliție din cadrul Biroului Rutier împreună cu echipajul de la Acțiuni Speciale au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza municipiului Bistrița.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Albeștii Bistriței. Acesta a fost cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge care vor stabili alcoolemia.

S-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 Vă reamintim că reprezintă infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și se pedepsesc cu închisoarea:

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe
Art. 336. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Art. 337. - Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5