Bărbat din Ilva Mare, prins la volan cu permisul anulat! A refuzat să sufle în etilotest!

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri din Sângeorz-Băi l-au depistat şi oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Ilva Mare care conducea un autoturism.

"Acesta a fost oprit pe drumul național 17D, în orașul Sângeorz-Băi, iar cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule anulat. Fiindu-i solicitat, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest sau să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice", se arată în comunicatul IPJ BN.

 

Atenţie! Conform Codului Penal, conducerea cu alcoolemie și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice sunt pedepsite la fel.

  • Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Art. 336. -   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. 

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere. 

   (3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani. 

Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

 

Art. 337. -   Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5