Un bărbat din Nimigea s-a ales cu dosar penal, după ce a fost depistat băut la volan

Un bărbat de 39 ani, din Nimigea, a fost depistat și oprit în trafic de polițiști, luni, pe DJ 172, pe raza localității Florești, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0.70 mg/l alcool în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, se arată în comunicatul IPJ BN.

Polițiștii vă reamintesc faptul că infracțiunea de ” Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” se pedepsește cu închisoarea de la 1-5 ani și, conform Codului Penal, presupune:

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe 

   Art. 336. -   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. 

   (2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere. 

   (3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5