Trei tineri depistaţi băuţi la volan. Doi şoferi conduceau ...cu permisul suspendat

În noaptea de sâmmbătă spre duminică, în intervalul orar 1.00-5.00, pe raza municipiului Bistrița, polițiștii din cadrul Biroului și Serviciului Rutier au efectuat controale în trafic, fiind astfel testați peste 100 de conducători auto cu aparatele etilotest și Drug Test.

            „În cadrul acțiunilor desfășurate au fost constatate cinci infracțiuni flagrante. Astfel, au fost depistați trei tineri cu vârste cuprinse între 22 de ani și 31 de ani, conducând autoturisme, deși se aflau sub influența alcoolului. Cea mai mare valoare înregistrată cu aparatul etilitest a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, au depistați doi conducători auto care conduceau autoturisme, deși aveau permisul suspendat. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 4000 de lei și au fost reținute 1 permis de conducere și un certificat de înmatriculare”, informează inspectorul Crina Sârb, purtător de cuvânt al IPJ BN.

De la începutul săptămânii trecute, pe lângă etilotest, polițiștii folosesc în trafic și aparatul Drug Test, cu ajutorul căruia sunt depistați conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive. Activitățile de acest gen au drept scop creșterea nivelului de siguranță a participanților la traficul rutier prin sensibilizarea acestora în privința adoptării unor măsuri preventive, respectiv evitarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]