A treia ediție a Proiectul Reading for Life al Clubului de lectură #Experientze de la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare

În ultima zi a lunii mai, membrii Clubului de lectură #Experientze  de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare au organizat cea de-a  treia ediție a Concursului de dicție și „public speaking”. Optând pentru tema " Eu citesc , NU facebook-esc!", la secțiunea discurs, proiectul și-a propus și în acest an să susțină dezvoltarea personală a elevilor pregătindu-i pentru viață  prin formarea unor competențe de producere a unor discursuri orale/scrise corecte și coerente.Ca noutate, în acest an școlar concursul a inclus și elevi din clasele III-IV, la ambele secțiuni.

Proiectul și implicit toate activitățile subordonate acestuia au vizat și dezvoltarea creativității atât în plan artistic cât și estetic, susținând interdisciplinaritatea, prin promovarea lecturii ca abilitate de viață, dezvoltată prin activități de tip extrașcolar,.

Ultima activitate din cadrul acestuia, a oferit participanților și șansa de a face cunoștință cu toate activitățile Clubului de lectură #Experientze desfășurate de-a lungul celor trei ani de când a fost înființat, prin filmulețe și PPT-uri.Aceasta a subliniat cele două activități destinate Zilei Internaţionale a Cititului Împreună (ZICI), coordonate la nivel național de grupul Citim Împreună România, sesiunile de lectură publică,prezentările de carte ale elevilor, experiențele de artă dramatică, activitățile dedicate unor evenimente istorice sau culturale, activitățile de voluntariat etc.

Alături de cadrele didactice implicate în calitate de parteneri și colaboratori,(cadre didactice de la alte instituții școlare și Palatul Copiilor Bistrița - d-na. prof. Antonia Orban) cei prezenți au demonstrat că e dificil și emoționant, dar foarte important să vorbești corect, în public.Toți oratorii au fost premiați, în funcție de performanțe, cu diplome, mape, agende, brelocuri, calendare și pixuri personalizate.

De asemenea, au fost premiați și elevii din clasa a VIII-a care în urmă cu trei ani ne-au fost alături la  inițierea Clubului de lectură #Experientze și s-au implicat în toate activitățile, oferind clubului o imagine competitivă prin premiile pe care le-au oferit la numeroase concursuri literare-artistice.

         Nu în ultimul rând, menționăm că Proiectul Reading for Life nu ar fi putut fi realizat în această formă, fără sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița, al d-nei director prof.Lucica Iacob, al Sepia Print care a personalizat toate premiile oferite.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în crearea acestor momente unice și le dorim, în continuare să aibă parte numai de...experientze literare și de viață cât mai plăcute!

Prof. coord. Clubul de lectură #Experientze,  

Claudia Feldrihan

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5