Clubul de lectură #Experientze, la finalul Proiectului Reading for Life

Ultima întâlnire  din acest an școlar a Clubului de lectură #Experientze  de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, din Bistrița a marcat luni, 12.06, începând cu ora 12.00, finalul Proiectului Reading for Life. Lansat în noiembrie 2016, proiectul și-a propus să ofere elevilor prin activități extrașcolare  o șansă de dezvoltarea a creativităţii, prin intermediul lecturii definite ca abilitate de viață.

            Cele  trei activități majore, din cadrul acestuia au vizat pe lângă problemele organizatorice  inerente fiecărui început, implicarea elevilor în dezbateri literare, sesiuni de lectură, unde au fost invitați, în calitatea de parteneri, numeroși scriitori autohtoni. De la sesiunile de lectură prin care s-a sărbatorit  Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), coordonate la nivel național de grupul Citim Împreună România, la activitățile în care s-a valorizat relația persoană-personaj, Clubul de lectură #Experientze a propus membrilor săi, dar nu numai, la finalul proiectului, un concurs inedit.

            Pregătind elevii pentru viață  și având ca obiectiv major promovarea lecturii ca abilitate de viață prin activități  de tip extrașcolar, alături de perfecționarea deprinderilor de  producere a unor discursuri orale/scrise corecte și coerente prezentate în public, activitatea din 12 iunie  anul curent, a fost structurată în jurului unui Concurs de dicție și „public speaking” cu tema "Școala mea-școala viitorului".

            Astfel, de la dezbaterea literară denumită generic Experiențe de lectură- Experiențe de viață , unde alături de micii cititori au fost prezenți și de acestă dată  ca invitați, oameni de cultură/scriitori bistriţeni-precum  dl.Menut Maximiniam, d-na prof.Ionela Nușfelean de la Palatul Copiilor Bistrița, dl .Liviu Pop și eleva Ariana Mocanu, care ne-au prezentat experiențele lor literare și/sau reale, elevii au trecut în lumea exprimării corecte a Concursului de dicție.

            Jurizați de invitați, alături de cadrele didactice care au susținut activitatea clubului de-a lungul anului școlar, cei prezenți au  arătat că e foarte important a vorbi corect, în public. De asemenea, a doua secțiune a concursului, cea de „public speaking” cu tema "Școala mea-școala viitorului", în care s-au prezentat discursuri libere de 3-5 minute, a oferit adevărate sugestii de transformare a instituției, în sensul perceperii ei de către elevi, ca școală modernă.

            Premianții au fost recompensați cu diplome, mape, insigne personalizate, dar și cărți din ciclul Întâmplări trăznite din Generală,  de la Editura Corint, donate clubului de către d-na prof.Palalogos Melania.

            Proiectul Reading for Life, nu ar fi putut fi realizat în această formă, fără sprijinul Primăriei  Municipiului Bistrița căreia îi mulțumim și pe acestă cale pentru susținerea lecturii ca abilitate de viață, al d-nei director Lucica Iacob,  al Sepia Print care a personalizat echipamentul membrilor clubului și a realizat diplomele invitaților și participanților și nu în ultimul rând ACI-ului care prin intermediul doamnei Jeican a susținut partea culinară a "Picnicului literar".

            Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și le dorim cititorilor noștri, în prag de vacanță la cât mai multe experientze de lectură!

 Prof. Coord.

Clubul de lectură #Experientze  

Claudia Feldrihan

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5