Trofeul Festivalului de la Mărişelu a ajuns la Solovăstru

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Colinde şi Obiceiuri de Iarnă „Slobozî-ne gazdă-n casă”, organizată de Parohia Ortodoxă Mărişelu, a debutat cu parada portului popular pe ritmuri de colinde de la şcoala din localitate până la Căminul Cultural.
Deschiderea oficială a festivalului a fost făcută de iniţiatorul acestuia, preotul Aurelian Poptean, şi de preşedintele juriului, Menuţ Maximinian, care au mulţumit pentru prezenţă tuturor formaţiilor, urându-le în acelaşi timp credincioşilor sărbători cu pace şi bucurii.
Juriul festivalului, format din Menuţ Maximinian – preşedinte şi artistele Cornelia Ardelean şi Maria Neag, a urmărit autenticitatea colindelor, interpretarea, prezenţa scenică şi costumul popular. În urma jurizării, trofeul a fost câştigat de Dor Solovestrean, coordonat de Maria Bogdan. Au fost prezente cete de colindători din Albeşti, Hodac, Solovăstru (jud. Mureş), Prisăcan (jud. Iaşi), Flori Topliţene (jud. Harghita), Dorul Frijului, Ocniţa, Mărişelu, din judeţul nostru.
În recital au fost prezente artistele Cornelia Ardelean Archiudean, Maria Neag şi Lidia Harpa.
Ediţia din acest an s-a încheiat cu colindul străbun cântat atât de artişti, cât şi de spectatorii ce au umplut sala Căminului Cultural, fiind una dintre cele mai frumoase manifestări ce se derulează în această perioadă în judeţul nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5