Trofeul Festivalului de la Mărişelu, câştigat de „Datina”

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Naţional de Colinde şi Obiceiuri de Iarnă „Slobozî-ne gazdă-n casă”, organizată de Parohia Ortodoxă Mărişelu şi Primăria comunei Mărişelu a debutat cu parada portului popular pe ritmuri de colinde de la şcoala din localitate până la Căminul Cultural.
Deschiderea oficială a festivalului a fost făcută de iniţiatorul acestuia, preotul Aurelian Poptean, care a mulţumit pentru prezenţă tuturor formaţiilor, urându-le în acelaşi timp credincioşilor sărbători cu pace şi bucurii.
În discursul său, primarul Horea Petruţ a asigurat de susţinerea festivalului şi a tuturor activităţilor culturale şi religioase de către Primărie şi Consiliul Local, transmiţând, în acelaşi timp, un mesaj de An Nou cu sănătate şi împliniri şi multe realizări pentru toţi locuitorii comunei.
Juriul festivalului, format din Menuţ Maximinian – preşedinte şi artistele Cornelia Ardelean, Olimpia Deneş şi Emilia Popdeac, a urmărit autenticitatea colindelor, interpretarea, prezenţa scenică şi costumul popular. În urma jurizării, trofeul a rămas acasă la Mărişelu, fiind câştigat de Ansamblul „Datina”. Locul I a fost obţinut de colindătorii din Spermezeu, însoţiţi de părintele Simion Buta, locul II de Casa de Cultură Beclean, coordonator Mariana Harosa, locul III de „Moştenitorii Hodacului”.
Colindătorii din Chintelnic, conduşi de părintele Grigore Linul, au primit premiul pentru autenticitatea colindului, iar colindătorii din Ardan, însoţiţi de părintele Remus Rus, premiul pentru autenticitatea costumului popular. Colindătorii din Şieuţ, câştigătorii trofeului ediţiei de anul trecut, însoţiţi de primarul Ioan Dedean şi părintele Ştefan Pralea, au susţinut un recital de colinde.
Ediţia din acest an s-a încheiat cu colindul străbun cântat atât de artişti, cât şi de spectatorii ce au umplut sala Căminului Cultural, fiind una dintre cele mai frumoase manifestări ce se derulează în această perioadă în judeţul nostru.

Comentarii

28/12/16 13:55
CATA SAS

CHINTELNICUL - PREMIUL PT. AUTENTICITATEA COLINDULUI

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5