Tu stai corect la masa de lucru? Iată 6 recomandări de care trebuie să ții cont!

Postura spatelui are un efect semnificativ asupra sănătății tale, așa că asigură-te că investești într-un scaun care va oferi sprijin corect și confort în același timp! Acesta trebuie să se potrivească și să susțină întregul corp. Urmează acești pași pentru a găsi beneficiile maxime de sănătate și află cum să așezi corect locul în care vei sta!

 

Iată ce trebuie să faci dacă vrei să îți îmbunătățești postura și să previi durerile de spate:

 

1. Reglează înălțimea scaunului

Maneta pentru acest lucru este de obicei în dreapta și are desenate săgeți în sus și în jos. Setează înălțimea scaunului astfel încât partea inferioară a coatelor să fie la înălțimea biroului. Dacă utilizezi o masă reglabilă, ajustează șezutul la cea mai confortabilă înălțime, apoi reglează biroul în dreptul cotului.


 

2. Asigură-te că picioarele sunt așezate pe podea

Așază-te bine pe scaun și verifică dacă picioarele stau ferm, plat pe podea. Sprijinul adecvat al acestora este esențial pentru confortul ridicat al spatelui și pentru menținerea unei posturi bune. De asemenea, poți apela și la un suport pentru a îți îmbunătăți postura, în cazul în care îți e greu să o ajustezi de unul singur.

 

3. Reglează orientarea scaunului

Dacă nu știi pentru ce să optezi, în gama de scaune de birou vei găsi o întreagă varietate din care să alegi. Mai mult, înainte să te hotărăști, e bine să știi că e posibilă și reglarea pe orizontală sau în poziție înclinată. De obicei, maneta este în partea dreaptă și se acționează spre spate. Orientând astfel spătarul, ai o poziție de ședere confortabilă și relaxantă, dar și corectă în același timp.

 

4. Reglează unghiul spătarului

Maneta pentru schimbarea unghiului este de obicei pe partea dreaptă, arătând săgeți înapoi și înainte. Atunci când lucrezi la un birou reglabil, nu uita că este mai bună o poziție verticală. 

 

5. Reglează înălțimea spătarului

Un scaun confortabil de computer are o amortizare bine distribuită a spătarului. Cea mai proeminentă parte ar trebui să se încadreze în partea inferioară a spatelui - cam la nivelul taliei.

 

Modificările disponibile pentru înălțimea spătarului sunt diferite. Este posibil să fie nevoie să slăbești o pârghie sau să acționezi buton aflat la baza spătarului. Dacă nu există aceste opțiuni, e necesar să ajustezi manual. Astfel de scaune permit reglarea prin simpla tragere în sus a unui mecanism.

 

6. Reglează înălțimea mânerului

Mânerele creează o postură slabă dacă împiedică un individ să stea cât mai aproape de birou, așa cum și-ar dori. Dacă se pot regla, poziționeză-le astfel încât să se încadreze sub masă. Astfel, nimic nu te împiedică să stai aproape și să lucrezi cu brațele relaxate.

 

Dacă ai ajustare lombară pe spătar, poți opta pentru o forma mai mult sau mai puțin pronunțată. Acest lucru permite o mai bună potrivire între curba inferioară a spatelui și sprijinul scaunului din partea inferioară, ceea ce e benefic pentru a preveni durerea de spate. Dacă produsul tău dispune de un mecanism de „sincronizare”, poți bloca sau debloca înclinarea spătarului.

 

Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi pe care le poți pune în practică la birou pentru a evita o poziție incomodă. Cu cât lucrezi mai mult la postura ta, cu atât durerile de cap sau de spate se vor diminua și corpul tău îți va mulțumi!

 

Sursă: pinterest.com

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5