De Dragobete,

AS TV premiază cel mai frumos costum popular

Sunt aşteptaţi la Dragobetele bistriţean toţi îndrăgostiţii de autentic din judeţ, care au acasă, în lada de zestre costume autentice. Acţiunea, în premieră la Bistriţa, îi va aduce în mijlocul dumneavoastră atât pe tinerii interpreţi cât şi pe cei consacraţi în muzica populară. Realizatorii AS-TV, prezenţi, vă vor întreba "ce loc ocupă dragostea în viaţa voastră?".

Prin acest proiect AS TV doreşte să readucă în atenţia tinerilor tradiţiile româneşti, pentru cunoaşterea rădăcinilor ancestrale, cartea de vizită a noastră în Occident.

Fiu al Babei Dochia, Dragobetele, este echivalentul românesc al sărbătorii Valentine's Day sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Probabil că 24 februarie însemna pentru omul arhaic începutul primăverii, ziua când natura se trezeşte, ursul iese din bârlog, păsările îşi caută cuiburi, iar omul trebuia să participe şi el la bucuria naturii.

Vor fi premiate cele mai frumoase, cele mai vechi dar şi cele mai originale straie populare. De Dragobete, sărbătoreşte pe pietonal, cu AS-TV, în straie populare - dragostea!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]