Ucraineanca Natalia Savchyn este jucătoarea Gloriei!

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a transferat de la campioana Ucrainei un inter stânga în vârstă de 24 de ani. Natalia Savchyn este în acest moment una dintre cele mai apreciate și eficiente jucătoare a lotului național de handbal feminin al Ucrainei, anunţă clubul pe pagina de facebook.

„Am ales CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud pentru că aici am găsit o echipă puternică, cu jucătoare valoaroase care practică un handbal performant, dar și un staff extrem de bine pregătit. Am urmărit câteva meciuri ale noii mele echipe și îmi place de stilul de joc, dar și modul în care luptă în teren. Îmi place, de asemenea, că suporterii își susțin foarte mult echipa din tribune. Mă încântă atmosfera prietenoasă de la club și relațiile foarte deschise dintre fete și staff. Îmi doresc ca împreună cu echipa să reușim să ne atingem obiectivele atât pe plan național și cât european”, a declarat Natalia Savchyn pentru pagina de facebook a clubului bistriţean.

Natalia a debutat în handbal în anul 2011. Este de cinci ori campioană și o data vicecampioană națională în Ucraina. A câștigat de trei ori Cupa Ucrainei, de patru ori Super Cupa Ucrainei și de două ori Baltic League, trecându-și totodată în palmares și medalia de bronz în Baltic League.

A jucat 14 partide în Cupa EHF, în cadrul cărora a marcat nu mai puțin de 52 de goluri. Este de două ori semifinalistă în Challenge Cup (14 meciuri – 23 de goluri). În campionatul Ucrainei a marcat peste 350 de goluri, doar în sezonul trecut înscriind de 92 de ori în 26 de partide.
De remarcat e că Natalia Savchyn a câștigat, în anul 2013, Campionatul European între echipele naționale ale studenților, competiție desfășurată în Polonia; Turchin Cup în 2016, fiind medaliată cu argint a aceleiași competiții în 2018; medaliată cu argint la un turneu amical desfășurat în 2017 în Melilla – Spania și ocupantă a locului 7 la Campionatul mondial al echipelor naționale studențești (2015, Coreea de Sud).
A debutat în 2015 la echipa naționala de senioare a Ucrainei.
Părăsește pentru prima data țara natală, pentru a juca în România, la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud. S-a transferat la echipa de suflet a bistrițenilor de la Galytchanka Lviv (Ucraina).

Bine ai venit, Natalia Savchyn!
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5