UDMR: “Votarea e beton”

UDMR a iniţiat o campanie de informare pentru tineri, cu scopul de a creşte participarea la vot în rândul acestora. Campania „Votarea e beton” a luat startul în urmă cu două săptămâni. Organizatorul campaniei este Laszlo Bodor, copreşedintele Conferinţei Tineretului Maghiar. Pentru prezentarea programului, tinerii au parcurs într-un autobuz întreaga Transilvanie, din Maramureş, şi până în Covasna. Autocarul a ajuns ieri, şi în judeţul nostru. În acest context, mai exact într-un tur al oraşului cu autocarul, candidaţii UDMR B-N pentru alegerile parlamentare şi-au prezentat oferta electorală.

Pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 1, UDMR B-N l-a propus pe tânărul Zsolt Szilagyi, cunoscut ca şi fiul prefectului Ioan Szilagyi. Zsolt este un tânăr membru UDMR care şi-a propus să ajungă deputat, bazându-se foarte mult pe sprijinul tinerilor din partid. „Dacă voi ajunge deputat, îmi doresc să facem legi, proiecte care să ducă la bunăstare. Ce-i bun pentru un ungur, e bun şi pentru un român”, a declarat Zsolt Szilagyi.

Emese Szekely este candidatul UDMR pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 2. Emese este profesor logoped la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă din Beclean. Printre obiectivele electorale ale candidatei UDMR se numără reforma în învăţământ, condiţii demne de viaţă pentru toţi, dezvoltarea regională bazată pe resurse locale.

Pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 3, UDMR B-N l-a aruncat în lupa electorală pe Attila Decsei, de profesie chimist. „Dacă voi ajunge în Parlament voi pleda pentru modernizarea mediului rural, asigurarea unui trai decent pentru lumea satelor, dezvoltarea infrastructurii, cu avantaje benefice pentru toţi”, a precizat Attila Decsei.

În Colegiu 4 pentru un post de deputat, a intrat în cursă Attila Antal, un tânăr profesor de istorie la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”. „Acest colegiu îmi vine ca o mănuşă. Soţia este originară din Teaca, în Fântâniţa, lângă Miceştii de Câmpie, s-au cunoscut părinţii mei, iar în Tonciu am petrecut primii patru ani din viaţă.

Îmi doresc un mediu rural demn de Europa, un material didactic mai atrăgător, mai accesibil, calitativ, nu cantitativ”, a afirmat Attila Antal.

Pentru Senat în Colegiul 1, candidează Ecaterina Took, o femeie cu experienţă în politică. A fost opt ani de zile consilier judeţean şi este membru fondator al UDMR B-N. „Dacă voi ajunge în Senat, nu voi reprezenta doar etnia maghiară, ci interesele întregului electorat. Trebuie să luptăm pentru o viaţă mai bună pentru noi toţi”, a concluzionat Ecaterina Took.

Preşedintele UDMR B-N, Andras Kocsis, candidează pentru un post de senator în Colegiul 2. Sub deviza „Omul este totul!”, Andras Kocsis doreşte să lupte pentru o viaţă mai bună, mai cinstită pentru noi, toţi. „Să nu uitaţi că astăzi, Omul este totul, şi vreau şi simt că pot să fac ceva pentru fiecare dintre noi”, a încheiat liderul judeţean al formaţiunii maghiare.

UDMR este prima formaţiune care pe model occidental, lansează un asemenea autobuz de campanie. Pe site-ul oficial www.enszavazok.ro, cei interesaţi pot afla opiniile UDMR cu privire la intenţiile de participare la vot ale tinerilor cu vârsta între 18-35 de ani, în urma cercetărilor sociologice realizate de Autoritatea Naţională pentru Tineret. Sloganul UDMR pentru aceste alegeri parlamentare este „Împreună vom reuşi!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5