Udrea cere democrat-liberalilor să aleagă între funcţii sau propriile afaceri

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a anunţat, ieri, că va cere Guvernului desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi că va solicita şi în Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL să se adopte o hotărâre prin care să ceară membrilor de partid cu funcţii să opteze între poziţia publică şi afaceri.

,,Având în vedere că PDL trebuie să dea dovadă de solidaritate maximă cu cei cărora le cerem sacrificii în această perioadă. Am decis ca în BPN, să solicit Biroului să ia o hotărâre prin care să ceară tuturor membrilor de partid care ocupă funcţii publice să opteze între afaceri şi funcţiile publice pe care le ocupă”, a declarat Elena Udrea, citată de Mediafax.

Potrivit Mediafax, Udrea a explicat că, din aceleaşi considerente, a decis să ceară Guvernului desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

,,De asemenea, din aceleaşi considerente, la MDRT, pe care îl conduc, am decis să solicit în Guvern desfiinţarea CNI, din nevoia de a elimina orice suspiciune legată de cheltuirea banului public şi am decis să cer acelor politicieni care ocupă funcţii publice să renunţe la contractele cu CNI, în caz contrar le voi desfiinţa personal, asumându-mi orice risc”, a spus Udrea.

Compania Naţională de Investiţii S.A. este o societate comercială pe acţiuni, înfiinţată în 2001, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). În competenţele sale intră executarea programelor de interes public sau social în domeniul construcţiilor în conformitate cu strategia MDRT. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autorităţile publice locale.

Programele CNI vizează construcţia de săli de sport, consolidarea şi reabilitarea sălilor de sport construite înainte de anul 2000, construirea de bazine de înot şi de patinoare artificiale, precum şi construire şi reabilitare de aşezăminte culturale.

În perioada 2001-2010, Compania Naţională de Investiţii a finalizat aproximativ 1.000 de obiective, incluse în 11 programe de investiţii, potrivit site-ului companiei.

Comentarii

26/05/10 10:58
cosmin

Ticăloşi, nemernici, călăi: aceştia sînt oamenii actualei Puteri, cei care ne-au adus pe marginea prăpastiei, iar acum ne dau un ultim brînci (asta, ca să "trăim mai bine" pe lumea cealaltă!).

După ce au furat (aproape) totul (vă mai amintiţi cinismul cutărui papagal politic ce dădea asigurări că "n-a prea mai rămas nimic de furat"?), după ce au pus la pămînt economie, învăţămînt, sistem de sănătate, după ce au aruncat în tunelul mizeriei şi disperării milioane de români, cioclii portocalii înţeleg să-şi desăvîrşească opera distructivă împotriva propriului popor prin aceste măsuri criminale, anunţate (cu "rînjetul pe faţă") de trîmbiţaşul partidului, nimeni altul decît Traian Băsescu. Niciodată, în istoria postdecembristă chinuită a României, nu am avut mai acut sentimentul că am fost minţiţi şi înşelaţi de cei care ne conduc şi care, cu un cinism animalic, ne calcă, sistematic, viaţa şi demnitatea în picioare, fără să clipească, fără să se gîndească vreo secundă la altceva decît la propria lor prosperitate. De ce nu sînt bani pentru bugetari şi pentru pensionari, de ce nu se construiesc şosele şi spitale, de ce sînt disponibilizaţi sute de mii de români din întreprinderile şi instituţiile în care au muncit o viaţă întreagă? Pentru că această şleahtă de nemernici a supt totul, ca o ventuză uriaşă, a furat cu neruşinare din avutul ţării, burduşindu-şi conturile şi clădindu-şi averi colosale din acest jaf de proporţii. Rostiţi numele cîtorva dintre miniştrii portocalii ai acestui Guvern şi încercaţi să răspundeţi la următoarea întrebare: Care dintre ei şi-a "rotunjit" averea în mod cinstit? Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu? Sau, cumva, Elena Udrea? Ori, cumva, Traian Băsescu, împreună cu odraslele sale? Atîta timp cît îi vom suporta pe aceşti indivizi la conducerea ţării, atîta timp cît mai aşteptăm să fim umiliţi de aroganţa lor ciocoiască şi de foamea lor nepotolită de avere şi Putere, ne merităm soarta!
Pensionarii ne-au dat o lecţie de viaţă (căci lecţia de moarte ne-o dau, de ani de zile, guvernanţii). Depinde ce învăţăminte vom reuşi să tragem din această lecţie!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5