Deputatul PSD Radu Moldovan vs. ministrul Turismului, Elena Udrea

,,Judeţul Bistriţa-Năsăud nu apare pe lista de investiţii pentru turism”

Într-o interpelare adresată ministrului Turismului Elena Udrea, deputatul PSD Radu Moldovan face câteva referiri cu privire la situaţia obiectivelor turistice din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Deputatul PSD Radu Moldovan subliniază faptul că judeţul nostru ar putea deveni, la fel ca şi alte zone din ţară aflate în atenţia Ministerului Turismului, un punct de atracţie important din punct de vedere turistic.

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a înaintat Guvernului Boc, lista cu propunerile de investiţii pentru anul 2010 în domeniul turismului, dar nici un obiectiv turistic din Bistriţa-Năsăud nu a fost inclus pe această listă. Singura posibilitate pentru autorităţile locale este aceea de a obţine pe cont propriu finanţări europene pentru proiectele aflate în derulare…

,,Judeţul are numeroase puncte de atracţie turistică (rezervaţii naturale, monumente ale naturii, staţiuni turistice, staţiuni balneoclimaterice etc.), zone de un remarcabil pitoresc, în care se poate dezvolta turismul montan şi se pot amenaja locaţii pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pasul Tihuţa, Colibiţa, Rodna, Parcul Natural Munţii Rodnei, Parcul Naţional al Munţilor Călimani, Parcul Dendrologic Arcalia, peşterile Tăuşoare-Zalin şi Valea Cobăşelului sunt doar câteva dintre zonele unde Ministerul Dezvoltării şi Turismului ar trebui să-şi facă simţită prezenţa prin investiţii în infrastructura turistică.

De asemenea, Valea Blaznei, Valea Vinului, Fiad, Cormaia sau staţiunea Sângeorz-Băi sunt alte zone cu un potenţial mare de dezvoltare sau de relansare a turismului. În ceea ce priveşte autorităţile locale, acestea nu dispun de fonduri pentru promovarea unor proiecte în turism, singura şansă pentru revitalizarea zonelor fiind sprijinul guvernamental sau finanţările europene.În mod normal, turismul ar putea reprezenta una dintre cele mai mari oportunităţi de afaceri din Bistriţa-Năsăud”, constată deputatul PSD Radu Moldovan în adresa sa către ministrul Elena Udrea.

Deputatul PSD Radu Moldovan dă şi câteva soluţii pentru revigorarea turismului în zona noastră.

,,În coordonarea Primăriei Beclean, 13 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Bistriţa-Năsăud, alte trei localităţi din judeţul Cluj şi 19 agenţi economici s-au asociat în vederea accesării de fonduri europene pentru a reabilita şi a promova obiectivele de interes turistic din această zonă. Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Satu Mare a aprobat 50.000 de euro pentru prima etapă a proiectului "Ţinutul haiducilor", bani necesari elaborării documentaţiei. Iniţiativa face parte din Măsura 431 şi sprijină construcţia de parteneriate public-private, elaborarea strategiilor şi a planului de dezvoltare locală, în vederea participării la selecţie a Grupurilor de Acţiune Locală. Dacă proiectul va obţine şi finanţarea pentru realizarea investiţiilor propriu-zise, sprijinul ulterior al ministerului ar fi mai mult decât oportun”, a completat Radu Moldovan.

În finalul apelului său către ministrul Elena Udrea, deputatul PSD Radu Moldovan cere o situaţie a proiectelor de investiţii depuse de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, şi primăriile din judeţ, şi posibilitatea urgentării unor altor forme de sprijin pentru susţinerea proiectelor din acest sector.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5