Un bărbat găsit mort la un incendiu între Dumbrăvița și Perișor

Update poliţie: În această după-masă, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați despre faptul că în extravilanul localității Perișor se află o persoană în stare de inconștiență.
Din primele date, în urma unui incendiu de vegetație, un bărbat de 81 de ani din Perișor, în timp ce se afla pe un teren proprietatea sa, ar fi fost surprins de un incendiu de vegetație scăpat de sub control. În urma intervenției echipajului medical, din păcate a fost constatat decesul acestuia.
Cadavrul bărbatului urmează să fie transportat la spital în vederea efectuării unei expertize medico-legale, care va stabili cauza decesului.
Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă.
...
Un echipaj de pompieri, SVSU Spermezeu și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud intervin la un incendiu de vegetatie uscată între localitățile Dumbrăvița și Perișor.

Din păcate, in apropierea focarelor a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, decedat. Intervenția este în dinamica.

*Vă reamintim faptul că la nivelul județului Bistrița-Năsăud, este interzisă arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.*

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

_Pompierii militari bistriteni prin Inspecția de Prevenire si structurile operative ale inspectoratului vor continua misiunile de patrulare și în acest sfârșit de săptămână, dar și în perioada următoare, când se anunță temperaturi ridicate, peste valoarea medie specifică acestei perioade. Activitățile de monitorizare a situației din teren sunt sprijinte de autoritățile publice locale, prin serviciile voluntare pentru situații de urgență._

FIȚI RESPONSABILI!
OPRIȚI ARDERILE DE VEGETAȚIE USCATĂ!

ISU BN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5