Un biciclist băut bine s-a accidentat la Prundu Bârgăului!

Un bărbat de 49 de ani, în timp ce se deplasa pe DN17, prin localitatea Prundu Bârgăului, în calitate de biciclist, din cauza consumului de alcool, s-a dezechilibrat, a ieșit de pe partea carosabilă și a căzut. A fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

"De asemenea, fiind testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, sunt continuate cercetările pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă", informează IPJ BN. 

 

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, polițiștii vă informează și vă recomandă să țineți cont de câteva reguli:

*      Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!

*      Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană!

*      Nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!

*      Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!

*      Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!

*      Purtaţi o cască de protecţie omologată!

*      Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);

*      Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

*      La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

*      Nu traversați carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni!

*      Ca să puteți conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat regulamentar;

*      În condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtați vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumina albă, iar în spate cu lumină roşie;

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5