Un clop cu păun, oferit în dar la hirotonie noului episcop Benedict Bistrițeanul

Grigore Sâmboan, Radio Renaşterea

Aproape o sută de tineri bistrițeni, îmbrăcați în straie tradiționale, au luat parte duminică la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, la hirotonia noului episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Părintele Benedict Bistrițeanul.

Însoțiți de inspectorul eparhial de tineret județul Bistrița-Năsăud, părintele Tudor Mudure, dar și de alți preoți și profesori, tinerii provin din parohii din orașul Bistrița, Șieu, Țara Năsăudului – Sângeorz-Băi, Rebra, Salva, dar și din Beclean, Căianu Mic și Spermezeu. Tinerii i-au adus în dar PPreasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul un clop cu păun, element tradiţional specific Ţării Năsăudului.

„Cu mult drag, cu bucurie și cu emoție am fost prezenți astăzi în catedrala mitropolitană. Am considerat că la acest moment important pentru Biserica noastră și în această zi istorică este oportun să fim alături de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul. Tinerii noștri au purtat cu mândrie costumul popular autentic și clopul cu păun, specific zonei”, a precizat pentru radio Renașterea părintele Tudor Mudure.

De altfel, în cuvântul său rostit îmediat după hirotonie, Preasfințitul Părinte Benedict Vesa a precizat că „un loc special îl voi dedica tinerilor, socotind că tinerețea mea este un dar de la Dumnezeu tocmai pentru o bună lucrare cu și pentru ei. Îmi doresc mult să fiu prietenul vostru și mă voi osteni din răsputeri pentru acest lucru”.

Comentarii

25/02/20 12:14
Vizitator

Se zice că o poză face cât o mie de cuvinte. Chiar in prima imagine delegatia de tineri bistriteni participantă la instalarea Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, apare intr-o fotografie făcută lângă o gură de canal. Si pentru ca tacâmul să fie complet, din fotografie nu putea să lipsească "moaca" evlaviosului Radu Moldovan, cum ar spune Florin Piersic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5