Un mediu mai frumos ...o viaţă mai curată!

În anul şcolar 2009-2010, Şcoala Generală „Lucian Blaga” Bistriţa desfaşoară proiectul extraşcorar şi extracurricular „Un mediu mai curat...o viaţa mai frumoasă”.

Acest proiect le oferă elevilor posibilitatea de a participa activ la acţiunile comunitare întreprinse cu partenerii noştri, astfel conştientizând faptul ca toţi trebuie să fim implicaţi în viaţa comunităţii dacă dorim un mediu curat, propice dezvoltării elevilor.

Acest proiect îşi propune ca, prin muncă de voluntariat, elevii să devină conştienţi de importanţa fiecărui locuitor în construirea şi menţinerea unui spaţiu curat, benefic atât unei dezvoltări armonioase, cât şi unei vieţi sănătoase.

Obiectivul general al acestui proiect îl constituie cultivarea atitudinii responsabile, implicarea în protejarea mediului precum şi acela de însuşire a unor norme de comportare specifice asigurării echilibrului dintre sănătatea individului şi cea a mediului.

În decursul acestui an şcolar, claselor I- VIII de la ŞCOALA GENERALA „LUCIAN Blaga”-Bistrita, elevii şcolii şi cadrele didactice alaturi de coordonatoarea programului ECO SCOALA – Harja Emilia şi coordonatoarea de proiecte si programe şcolare- Hangan Andreea desfaşoară o serie de acţiuni din calendarul activităţilor precum colectare de hârtie şi pet-uri, acţiuni de ecologizare în cartierul în care este amplasată şcoala, acţiuni de pregătire a spaţiilor verzi.

În luna aprilie cu ocazia „Ziua Pământului” cadre didactice din şcoală (profesor Cosma Mihai, profesor Harja Emilia, profesor Paşcu Doina şi Vinay Georgeta) însoţiţi de un numar de 42 de elevi ai Şcolii Generale „Lucian Blaga” au participat insoţiţi de reprezentanţi ai Regii Naţionale a Pădurilor ROMSILVA la plantarea de puieţi de gorun în localitatea Livezile.

Tot in aceasta luna, învăţătoarele din şcola Generală „Lucian Blaga” (Camelia Tămăşan, Maria Mircea, Terezia Terec, Monica Andreşan, Handrea Livia, Roman Zoriţa, Marcela Chibulcutean ) împeună cu elevii claselor I.- IV şi în parteneriat cu Gradiniţa Numărul 6, 10 şi 17 au desfăşurat activitatea „Desene pe asfalt cu mesaj ecologic” în curtea şcolii.

In luna iunie cu ocazia “Zilei Mondiale a Mediului” în şcoală se va realize expoziţie de desene pe teme ecologice precum şi o parada costumelor din materiale refolosibile intitulată “Miss HARTIUŢA” .

În urma acestor activităţi, se urmăreşte trezirea interesul elevilor făţă de îngrijirea mediului precum şi formarea deprinderilor de protejare a mediului înconjurător.

Andreea Hangan (coordonator proiecte şi programe Şcoala Generală “Lucian Blaga” Bistriţa)

Comentarii

20/08/13 15:50
amonim

b

24/08/13 00:18
Dani

Harja Emilia este o profa buna, mi-a fost profesoara, o iubesc foarte mult pe Harja Emilia si imi este foarte dor de ea si o pup dulce ori unde vrea ea.

12/11/13 21:30
Dani

O iubesc mult pe Harja Emilia e o profa sexy ssi vreau sa fie gagica mea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5